More

  Astăzi începe BACALAUREATUL. Emoții timp de o lună pentru 5.000 de elevi din Iași

  Array

  Absolvenţii de liceu susţin de astăzi şi până pe 15 iunie evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, probă ce face parte din cadrul examenului naţional de bacalaureat, examen ce are loc în intervalul 13 iunie – 16 iulie.

  De pe 15 şi până pe 17 iunie, elevii de alte naţionalităţi vor susţine evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba maternă.

  Între 21-24 iunie va urma proba de evaluare a competenţelor digitale, apoi, în perioada 27 iunie – 1 iulie, proba de evaluare a com­petenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

  Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română, şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

  Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16), iar în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile (între orele 16-20), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

  Pentru sesiunea din vară, s-au înscris la examenul de bacalaureat un număr de 5.000 de elevi, din care 4.500 sunt absolvenţi care au terminat anul acesta iar în jur de 500 de elevi sunt din anii anteriori. Totuşi, dintre cei înscrişi, un număr de aproximativ 800 de elevi nu vor susţine examenul deoarece au corijenţe. Aceştia vor susţine bacul în sesiunea din toamnă, cu condiţia să treacă de evaluarea de la corijenţe din luna august.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI