More

  Concurs de matematica cu 600 de participanti, la Pascani

  Array

  Aproximativ 600 de elevi pasionati de matematica din 5 judete au venit astazi la Pascani pentru a participa la Concursul de Matematica “Sperante Olimpice” aflat la cea de XV-a editie.

  Competitia a avut loc la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, la care au participat elevi ai invatamantului primar, mai exact clasa a III-a si a IV-a si elevi ai invatamantului gimnazial, concursul neavand taxa de inscriere.

  sperante olimpice

  Incepand cu orele 09:00, elevii au participat la festivitatea de deschidere a concursului, urmand apoi ca acestia sa mearga in salile de clasa pentru a incepe proba propriu-zisa.
  La finalul competitiei, dupa corectarea tezelor si realizarea clasamentului va avea loc festivitatea de premiere, unde premiantii vor primi carti, diplome si medalii.

  Invitatul special al acestui eveniment este profesorul universitar Temistocle Birsan, coordonatorul revistei “Recreatii matematice”, care colaboreaza de multi ani cu profesorii scolii si care spune ca din Pascani, foarte multi elevi rezolva problemele din revista.

  temistocle birsan

  Mentionam ca acest concurs a devenit o traditie pentru scoala si este unul dintre putinele concursuri la care premiantii primesc pe langa diplome sic ate o medalie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Legea majorării pensiilor românilor- un obiectiv de interes național și strategic ce are nevoie să fie îndeplinit imediat- Scrisoare deschisă către președintele Iohannis

  Comunicat: Vă informăm că astăzi, 18.01.2021, deputatul PSD de Iași, domnul Vasile Toma, a adresat Președintelui Klaus Iohannis Scrisoarea deschisă cu tema: Legea majorării...

  De ce a mințit ministrul Oros în document oficial? Sau despre cum roșia românească devine istorie

  Comunicat: Iată că de ce mi-a fost teamă nu am scăpat! Atunci când am făcut demersurile către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu privire la...

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI