20.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Concurs de matematica cu 600 de participanti, la Pascani

- Advertisement -

Aproximativ 600 de elevi pasionati de matematica din 5 judete au venit astazi la Pascani pentru a participa la Concursul de Matematica “Sperante Olimpice” aflat la cea de XV-a editie.

Competitia a avut loc la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, la care au participat elevi ai invatamantului primar, mai exact clasa a III-a si a IV-a si elevi ai invatamantului gimnazial, concursul neavand taxa de inscriere.

sperante olimpice

Incepand cu orele 09:00, elevii au participat la festivitatea de deschidere a concursului, urmand apoi ca acestia sa mearga in salile de clasa pentru a incepe proba propriu-zisa.
La finalul competitiei, dupa corectarea tezelor si realizarea clasamentului va avea loc festivitatea de premiere, unde premiantii vor primi carti, diplome si medalii.

Invitatul special al acestui eveniment este profesorul universitar Temistocle Birsan, coordonatorul revistei “Recreatii matematice”, care colaboreaza de multi ani cu profesorii scolii si care spune ca din Pascani, foarte multi elevi rezolva problemele din revista.

temistocle birsan

Mentionam ca acest concurs a devenit o traditie pentru scoala si este unul dintre putinele concursuri la care premiantii primesc pe langa diplome sic ate o medalie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow