9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Asociaţii de chiriaşi, la blocurile ANL

- Advertisement -

Primăria Paşcani îi îndemână pe locatarii de la blocurile ANL să se asocieze pentru a gestiona împreună problemele care apar în condominii.

Conform unor modificări legislative care au intrat în vigoare de la sfarsitul lunii septembrie 2018, cei care nu au reuşit să îşi cumpere apartamentele din blocurile aflate în proprietatea statului pot constitui asociaţii de chiriaşi.

Ele sunt necesare atât pentru întreţinerea subsolurilor, a lifturilor şi casa scărilor cât şi pentru încheierea contractului pentru furnizarea apei.
În momentul de fata citirea şi încasarea se face prin intermediul reprezentanţilor de scara însă operatorul regional a anunţat că acesta soluţie nu mai poate funcţiona decât până la sfârşitul lunii martie.

Într-o scrisoare trimisă consumatorilor ApaVital a anunţat că va închide robinetele din luna aprilie acolo unde nu sunt asociaţii sau nu este individualizat consumul.
Menţionăm că, în prezent, la Paşcani funcţionează 75 de asociaţii de proprietari majoritatea înfiinţate în ultimii ani, cele mai multe pentru un bloc sau scara de bloc. Din cele 8846 de apartamente şi garsoniere doar 2959 sunt arondate unei asociaţii de proprietari. În evidenţă municipalitatii sunt 161 locuinţe ANL din care 10 au fost deja cumpărate iar 32 sunt în curs de cumpărare (contracte cu plata în rate).

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow