17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Asociație pentru promovarea tradiției la Ruginoasa

Asociație pentru promovarea tradiției la Ruginoasa

Cei mai înțelepți oameni ai satului și-au unit forțele și au pus bazele unei Asociații pentru a promova și readuce la viață obiceiurile și tradițiile locului. Toate acestea au loc în comuna Ruginoasa, iar profesori, ingineri și preoți au stabilit deja un program de actvități, Asociația urmând să fie lansată oficial la mijlocul lunii viitoare. Ideea este foarte apreciată de către cetățenii localității.

 O idee a început “să prindă viață” în comuna Ruginoasa. Momentan 15 oameni de seamă ai localității au pus baza unei Asociații – Seniorii Ruginoasei ce are drept misiune readucerea în viața socială și culturală activă a persoanelor de vârsta a treia, oameni care s-au implicat activ in viata culturala, sociala si spirituala a comunei. Prima întâlnire a avut loc zilele trecute la Centrul Cultural.

Proiectul va prinde contur în ani, lansarea oficială urmând să aibă loc pe 13 august, înaintea sărbătorii comunității, atunci când va avea loc Târgul Meșterilor Populari și Hora Satului.

Un alt scop al Asociației este cel ca oamenii din comună să petreacă altfel timpul liber, într-un mod plăcut, prin tot felul de activități culturale – expoziţii, lansări de carte, audiţii muzicale, prezentări de carte, vernisaje etc. De asemenea se dorește a fi întregit – Sfatul vârstnicilor. De pe listă nu lipsește și Atelier de artă culinară unde vor fi aduse în atenție reţetele bunicii și secretele bucătăriei.

Și pentru că sunt foarte îndrăgite jocurile se va înființa și Clubul de şah, remi, cărți, table  etc. Se vor organiza și seri dansate sau de fotografie, iar pentru că este nevoie și de turism vor avea loc excursii și drumeții.

Inițiativa a prins foarte bine în comunitate, organizatorii fiind felicitați.

Menționăm că la Centrul Cultural din comuna Ruginoasa unde de conducere se ocupă Cristina Axinia au loc tot felul de evenimente culturale și este un loc unde se promovează tradițiile localității.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

Mașină în flăcări la Hârlău. Pompieri chemați să intervină

O masina a fost cuprinsa de flacari, miercuri, 27 octombrie, dupa amiaza, in orasul Harlau. Pompierii militari...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI