More

  Asociație pentru promovarea tradiției la Ruginoasa

  Array

  Asociație pentru promovarea tradiției la Ruginoasa

  Cei mai înțelepți oameni ai satului și-au unit forțele și au pus bazele unei Asociații pentru a promova și readuce la viață obiceiurile și tradițiile locului. Toate acestea au loc în comuna Ruginoasa, iar profesori, ingineri și preoți au stabilit deja un program de actvități, Asociația urmând să fie lansată oficial la mijlocul lunii viitoare. Ideea este foarte apreciată de către cetățenii localității.

   O idee a început “să prindă viață” în comuna Ruginoasa. Momentan 15 oameni de seamă ai localității au pus baza unei Asociații – Seniorii Ruginoasei ce are drept misiune readucerea în viața socială și culturală activă a persoanelor de vârsta a treia, oameni care s-au implicat activ in viata culturala, sociala si spirituala a comunei. Prima întâlnire a avut loc zilele trecute la Centrul Cultural.

  Proiectul va prinde contur în ani, lansarea oficială urmând să aibă loc pe 13 august, înaintea sărbătorii comunității, atunci când va avea loc Târgul Meșterilor Populari și Hora Satului.

  Un alt scop al Asociației este cel ca oamenii din comună să petreacă altfel timpul liber, într-un mod plăcut, prin tot felul de activități culturale – expoziţii, lansări de carte, audiţii muzicale, prezentări de carte, vernisaje etc. De asemenea se dorește a fi întregit – Sfatul vârstnicilor. De pe listă nu lipsește și Atelier de artă culinară unde vor fi aduse în atenție reţetele bunicii și secretele bucătăriei.

  Și pentru că sunt foarte îndrăgite jocurile se va înființa și Clubul de şah, remi, cărți, table  etc. Se vor organiza și seri dansate sau de fotografie, iar pentru că este nevoie și de turism vor avea loc excursii și drumeții.

  Inițiativa a prins foarte bine în comunitate, organizatorii fiind felicitați.

  Menționăm că la Centrul Cultural din comuna Ruginoasa unde de conducere se ocupă Cristina Axinia au loc tot felul de evenimente culturale și este un loc unde se promovează tradițiile localității.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet