17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Cercetasii pascaneni si Asociatia Sansa 2010 au nevoie de votul dumneavoastra

 

 

 

 

Programul de Granturi „Raiffeisen Comunitati”, aflat la cea de-a doua editie, este primul de acest gen de pe piata bancara romaneasca.

Programul reprezinta un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, de dimensiuni mici sau mijlocii, derulate de organizatii neguvernamentale, scoli sau spitale in localitatile in care Raiffeisen Bank SA isi desfasoara activitatea. Scopul principal al programului este de a incuraja organizatiile si institutiile din Romania sa dezvolte si sa implementeze programe de responsabilitate sociala in beneficiul comunitatii, care sa duca la imbunatatirea nivelului de trai din Romania.

Doua proiecte sunt propuse de catre Cercetasii pascaneni si asociatia pascaneana care ar urma sa intre la finantare daca aduna numarul suficient de voturi.

 

Primul proiect se numeste “Parcul ecologic Raiffi”, prin care cercetasii pascaneni doresc creearea unei astfel de zone in spatiul neamenajat dintre sediul fostei primarii si Banca BCR.

 

Amenajarea unui astfel de spatiu spatiu va fi accesibil in special tinerilor care il vor administra, cat si tuturor membrilor comunitatii localei, care sa fie amenajat de tineri dupa conceperea unui proiect creativ din materiale reciclabile, bineinteles cu respectarea normelor de siguranta publica, in vederea promovarii unui stil de viata sanatos prin miscare in aer liber.

 

 

Sunt 283 astfel de proiect iar din acest motiv cercetasii au nevoie de votul dumneavoastra, pentru ca doar primele 200 vor intra la finantare, data limita de votare a proiectului este de 17 septembrie 2012. Suma acestui proiect este de 5000 euro.

Pentru a vota acest proiect intrati pe http://raifficerce.blogspot.ro/ si urmati pasii.

 

 

 

Cel de-al doilea proiect este propus de Asociatia Sansa2010 si se refera la copiii din mediul rural care sunt excluşi în mod “natural” de la oportunităţi de dezvoltare personală şi socială, din cauza izolării geografice. Accesul lor la servicii de dezvoltare personală pe de o parte, şi la evenimente culturale pe de altă parte este practic inexistent.

Scopul este asigurarea unor condiţii pentru a garanta bunăstarea si dezvoltarea armonioasa si echilibrata a copiilor, pentru a oferi sanse egale pentru toti copiii si tinerii talentati prin creearea unui climat educativ si stimulativ,  in care arta sa fie principala modalitate de expresie si interventie.

 

Astfel, 35 de copii si tineri talentati cu inzestrari deosebite se vor deplasa la Busteni in judetul Prahova unde vor fi imparititi pe doua categorii de proiecte. Baietii vor avea de facut un proiect despre constructii civile iar fetele vor avea de facut un proiect despre indeletniciri ale bucatariei.

 

Si acest proiect are o valoare de 5000 euro.

 

 

 

Alte articole