17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Asociaţia Primăriilor pentru obţinerea de fonduri europene

Opt Primarii din comunele din imprejurimile Pascaniului au decis sa se asocieze intr-un Grup de Actiune Locala(G.A.L.) , denumit “Siret-Moldova”, pentru obtinerea fondurilor europene. Astazi, 10 aprilie a.c., edilii au avut o intrunire la Restaurant Select din Pascani cu o firma de consultanta in care au discutat despre beneficiile si conditiile unei astfel de asocierii.
Initiativa apartine primarului comunei Miroslovesti, Ionut Gospodaru care a trimis adrese catre Primariile din comunele Lespezi, Stolniceni-Prajescu, Motca, Todiresti, Harmanesti, Valea-Seaca si Vanatori. Ei isi doresc ca in perioada 2014-2020 sa poata obtine cat mai multe fonduri pentru dezvoltarea fiecarei comune pornind de la modernizarea infrastructurii rutiere, aductiuni de apa, canalizare pana la reabilitarea sau construirea unor scolii si gradinite. “Am decis sa ne asociem deoarece incepand de anul viitor cele mai multe fonduri europene se vor duce catre astfel de grupuri. Mai mult, in anii trecuti am pierdut oportunitatile de finantare tocmai pentru ca nu a existat o asociatie” a precizat, Ionut Gospodaru.

Pentru a beneficia de surse de finantare comunitare alocate de Programul National de Dezvoltare Rurala(PNDR), Grupul de Actiune Locala trebuie sa indeplineasca anumite conditii iar apoi sa participe la un proces de selectie pentru cele mai eligibile proiecte, organizat de Autoritatea de Management pentru PNDR. Mai exact, prioritate in selectie vor avea grupurile care au o reprezentare echilibrata a minoritati etice, a tinerilor, a femeilor, a organizatiilor agricole si care au in componenta lor mai mult de 65 % parteneri privati.

Conform spuselor primarului din comuna Lespezi, pentru inceput se poate obtine finantare de maxim 2.850.000 euro. Ioan Lazar spera ca prin aceasta asociere sa duca la bun sfarsit o parte din proiectele de dezvoltare a comunei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow