16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Asociaţia Editorilor: Elevii de clasa a VI-a riscă să rămână din nou fără manuale în 2018

Editorii români avertizează Ministerul Educaţiei că elevii de clasa a VI-a riscă să rămână din nou fără manuale pe 10 septembrie 2018, pentru că procedura de licitaţie încă nu a fost declanşată, iar aceasta durează 11 luni, conform unui comunicat de presă.

Asociaţia Editorilor din România şi Uniunea Editorilor din România semnalează că, prin amânarea datei de demarare a licitaţiei pentru manualele de clasa a VI-a, riscă să se perpetueze fenomenul „începutul anului şcolar fără manual” şi în toamna lui 2018.

Elevii de la clasele a V-a au început anul şcolar 2017 – 2018 fără manuale, iar Ministerul Educaţiei a luat decizia de a le înlocui pe acestea, în primele opt săptămâni de şcoală, cu un compendiu.

Conform noilor hotărâri adoptate de Ministerul Educaţiei în februarie 2017, în anul şcolar 2018 – 2019 sunt necesare manuale noi pentru clasa a VI-a, alese prin licitaţie. Această licitaţie ar fi trebuit deja pornită, pentru ca elevii care intră anul viitor în clasa a VI-a să aibă – garantat – manuale la începutul şcolii.

Continuarea pe Mediafax

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow