8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Asistent medical bătut. Scandal la spital. Rrom decedat luat acasă fără necropsie

Asistent medical bătut. Scandal la spital. Rrom decedat luat acasă fără necropsie

 Moartea unui cetățean de etnie rromă a făcut ca Spitalul Municipal dar și trotuarele să fie pline de membrii familiei, prieteni și cunoștințe ale acestuia. Poliția a fost solicitată să intervină pentru a calma situația, mai ales că personalul medical de pe Ambulanța sosită la fața locului a fost agresat verbal și fizic. Bărbatul, din Moțca, cunoscut cu probleme medicale, a fost declarat decedat, iar apărținătorii au luat cadavrul acasă fără să fie făcută necropsia.

Aproximativ o sută de persoane au luat cu asalt Spitalul Municipal duminică seara, 17 septembrie, în jurul orei 22:00. Asta pentru că un bărbat din Moțca, Nicolae Cercel zis Flavius, a fost declarat decedat în urma gravelor probleme de sănătate pentru care era cunoscut de persoanlul medical.

Familia bărbatului în vârstă de 42 de ani a chemat de urgență o salvare la domiciliu, însă persoanlul medical, cu tot efortul depus de a-l salva, nu a mai avut ce face. Ba mai mult, asistenta a fost agresată fizic și verbal de către membrii familiei.

“Prin apel la 112 s-a trimis o mașină de la Stația de Ambulanță Pașcani către comuna Moțca, acolo unde a fost făcută solicitarea. Deși au fost făcute manevre insistente de resuscitare, atât la fața locului cât și pe traseu, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Mai mult, echipajul a fost agresat fizic și verbal de către membrii familiei bărbatului care a decedat. Din păcate nu este singular cazul. Nu de puține ori, colegii mei trec prin astfel de situații. Cazul a fost anunțat și la Poliție, agenții urmând să facă cercetări.” a declarat Neculai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași.

Bărbatul a fost transportat cu mașina de salvare la unitatea medicală din Pașcani unde s-a constatat decesul.

A fost solicitat sprijinul oamenilor legii care nu au intervenit pentru că nu au fost incidente.  Apartinatorii doreau corpul neînsuflețit al bărbatului fără a se efectua necropsia.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI