13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Asistent medical bătut. Scandal la spital. Rrom decedat luat acasă fără necropsie

Asistent medical bătut. Scandal la spital. Rrom decedat luat acasă fără necropsie

 Moartea unui cetățean de etnie rromă a făcut ca Spitalul Municipal dar și trotuarele să fie pline de membrii familiei, prieteni și cunoștințe ale acestuia. Poliția a fost solicitată să intervină pentru a calma situația, mai ales că personalul medical de pe Ambulanța sosită la fața locului a fost agresat verbal și fizic. Bărbatul, din Moțca, cunoscut cu probleme medicale, a fost declarat decedat, iar apărținătorii au luat cadavrul acasă fără să fie făcută necropsia.

Aproximativ o sută de persoane au luat cu asalt Spitalul Municipal duminică seara, 17 septembrie, în jurul orei 22:00. Asta pentru că un bărbat din Moțca, Nicolae Cercel zis Flavius, a fost declarat decedat în urma gravelor probleme de sănătate pentru care era cunoscut de persoanlul medical.

Familia bărbatului în vârstă de 42 de ani a chemat de urgență o salvare la domiciliu, însă persoanlul medical, cu tot efortul depus de a-l salva, nu a mai avut ce face. Ba mai mult, asistenta a fost agresată fizic și verbal de către membrii familiei.

“Prin apel la 112 s-a trimis o mașină de la Stația de Ambulanță Pașcani către comuna Moțca, acolo unde a fost făcută solicitarea. Deși au fost făcute manevre insistente de resuscitare, atât la fața locului cât și pe traseu, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Mai mult, echipajul a fost agresat fizic și verbal de către membrii familiei bărbatului care a decedat. Din păcate nu este singular cazul. Nu de puține ori, colegii mei trec prin astfel de situații. Cazul a fost anunțat și la Poliție, agenții urmând să facă cercetări.” a declarat Neculai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași.

Bărbatul a fost transportat cu mașina de salvare la unitatea medicală din Pașcani unde s-a constatat decesul.

A fost solicitat sprijinul oamenilor legii care nu au intervenit pentru că nu au fost incidente.  Apartinatorii doreau corpul neînsuflețit al bărbatului fără a se efectua necropsia.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow