More

  Asistent medical bătut. Scandal la spital. Rrom decedat luat acasă fără necropsie

  Array

  Asistent medical bătut. Scandal la spital. Rrom decedat luat acasă fără necropsie

   Moartea unui cetățean de etnie rromă a făcut ca Spitalul Municipal dar și trotuarele să fie pline de membrii familiei, prieteni și cunoștințe ale acestuia. Poliția a fost solicitată să intervină pentru a calma situația, mai ales că personalul medical de pe Ambulanța sosită la fața locului a fost agresat verbal și fizic. Bărbatul, din Moțca, cunoscut cu probleme medicale, a fost declarat decedat, iar apărținătorii au luat cadavrul acasă fără să fie făcută necropsia.

  Aproximativ o sută de persoane au luat cu asalt Spitalul Municipal duminică seara, 17 septembrie, în jurul orei 22:00. Asta pentru că un bărbat din Moțca, Nicolae Cercel zis Flavius, a fost declarat decedat în urma gravelor probleme de sănătate pentru care era cunoscut de persoanlul medical.

  Familia bărbatului în vârstă de 42 de ani a chemat de urgență o salvare la domiciliu, însă persoanlul medical, cu tot efortul depus de a-l salva, nu a mai avut ce face. Ba mai mult, asistenta a fost agresată fizic și verbal de către membrii familiei.

  “Prin apel la 112 s-a trimis o mașină de la Stația de Ambulanță Pașcani către comuna Moțca, acolo unde a fost făcută solicitarea. Deși au fost făcute manevre insistente de resuscitare, atât la fața locului cât și pe traseu, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Mai mult, echipajul a fost agresat fizic și verbal de către membrii familiei bărbatului care a decedat. Din păcate nu este singular cazul. Nu de puține ori, colegii mei trec prin astfel de situații. Cazul a fost anunțat și la Poliție, agenții urmând să facă cercetări.” a declarat Neculai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași.

  Bărbatul a fost transportat cu mașina de salvare la unitatea medicală din Pașcani unde s-a constatat decesul.

  A fost solicitat sprijinul oamenilor legii care nu au intervenit pentru că nu au fost incidente.  Apartinatorii doreau corpul neînsuflețit al bărbatului fără a se efectua necropsia.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet