25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Asistații social din Valea Seaca scoși la patrulare în preajma Școlii din localitate

Sarcină inedită şi foarte importantă pentru asistaţii social ai unei comune din Iaşi. Cei care primesc venitul minim garantat trebuie să patruleze în preajma şcolii, ca să aplaneze confictele care tot apar.

Decizia de a trimite asistații social să patruleze în zona școlii a venit la două săptămâni, după ce un bărbat de 38 de ani l-a lovit pe un coleg de-al fiului primarului.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: „Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe față de bărbat, de asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 de lei pentru pătrunderea fără drept în unitatea de învățământ”.

Acesta nu a fost însă singurul incident. O altă fetiță și-a petrecut opt zile în spital, după ce a fost lovită în incinta unității de învățământ.

Beneficiarii venitului minim garantat au misiunea de a preveni astfel de incidente. Ei trebuie să patruleze zilnic câte două ore. Măsura este temporară până când Primăria va găsi fonduri ca să monteze camere de supraveghere în interiorul școlii.

Gheorghe Băiceanu, primarul comunei Valea Seacă: „Două persoane de la ajutor social, de la 416, să patruleze de la ora 12.00 la ora 2.00 în fața școlii, ca să nu se mai întâmple asemenea incidente”.

Dumitru Cantoriu, asistat social: „Se ceartă elevii între ei și vin părinții și fac legea între ei și noi avem grijă să nu intre în incinta școlii”.

Continuarea pe Digi24.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow