21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Asiguratorii ieftinesc preţurile RCA. Cât vor plăti şoferii în funcţie de istoricul incidentelor

După luni de scumpiri pe piaţa RCA, asigurătorii încep să ieftinească poliţele obligatorii. Asta de frica unei plafonari. Faţă de anul trecut, costurile au scăzut şi cu 20 la sută . Cât va dura visul frumos…depinde şi de decizia autorităţilor cu privire la limitarea preţurilor RCA. Proiectul de lege se află, încă, pe masa Consiliului Concurenţei. 

Din toamnă, după prăbuşirea City Insurance, poliţele RCA s-au dublat sau chiar triplat în unele cazuri. Preţurile au crescut constant până acum două săptămâni, când Ministerul Finanţelor a ameninţat companiile de asigurări cu plafonarea preţurilor. Reacţia? Poliţele s-au ieftinit, în medie, cu 10-20 la sută.

De exemplu, pentru un şofer fără istoric de incidente, care conduce un autoturism cu motor mediu, cea mai ieftină poliţă RCA pe un an costă acum puţin peste 400 de lei. 597 de lei este tariful la următorul asigurător şi 740 de lei – a treia cea mai bună ofertă din piaţă.

Poliţele sunt încă la preţuri mult mai mari faţă de anul trecut

Şofer: Toate costurile sunt extrem de mari. Maşina aproape că devine un lux, la nivel de costuri şi întretinere. 

Brokerii de asigurări nu sunt de acord cu plafonarea tarifelor.

Viorel Vasile, liderul pieţei de brokeraj în asigurări: Piaţa începe, uşor-uşor, să se regleze. Şi cred că orice intervenţie în piaţă ar produce alte efecte, nedorite. Există un jucător care deja a părăsit piaţa, un asigurător austriac, cu siguranţă mai sunt încă doi, trei care se pregătesc să părăsească piaţa de RCA dacă se produce plafonarea de tarife. 

Asigurătorii spun că şi costurile pentru reparaţia maşinilor sunt prea mari. La polul opus, şefii service-urilor se plâng că nu găsesc loc de negociere.

Dan Barbu, reprezentantul service-urilor auto: Ora de manoperă acceptată de asigurători este la acelaşi nivel ca acum zece ani. Dacă şi ei ar înţelege că cheltuielile s-au mărit; este clar că s-au mărit, ştie toată lumea că salariile au explodat, că gazul a explodat, că a explodat curentul…

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow