4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Asfalt peste tevi sparte in zona Vale, dupa votul anti-Apa Vital

Noi efecte negative dupa votul anti Apa Vital dat de consilierii pascaneni, in toamna anului trecut, la cererea unui grup de cetateni. Strazile prevazute in Planul de Dezvoltare a Zonei Vale, pentru a fi reabilitate vor fi asfaltate faca ca retelele de apa, vechi de zeci de ani de zile, sa fie inlocuite.

Decizia a fost luata de reprezentantii Primariei pentru ca investitiile din fonduri europene sa fie finalizate pana la sfarsitul anului, in caz contrar banii urmand sa fie inapoiati finantatorului.

Este vorba despre o serie de strazi in lungime de 4.8 km unde dupa executarea lucrarilor de asfaltare nu mai pot fi facute alte reparatii timp de cinci ani de zile. Printre ele se afla si strada Izvoarelor unde au inceput deja pregatirile.
Pentru ca in proiectul realizat pe timpul adminsitratiei Craciunescu s-a declarant in mod fals ca retelele de utilitati de pe aceste strazi sunt bune, banii necesari pentru reparatii nu au fost alocati nici de la bugetul local nici din fonduri europene. Odata cu inceperea proiectului actuala administratie a cerut operatorului iesean sa faca aceste investitii din fondurile proprii.

Anul trecut au fost schimbati aproape 7 km de teava dar lucrarile au incetat dupa ce consilierii au anulat hotararile de aderare la ARSACIS si delegare a serviciilor de apa si canalizare la ARSACIS. Odata cu venirea primaverii reprezentantii Primariei au sperat ca investitiile sa fie reluate tot de societatea din Iasi, daca proiectle de ramanere in ARSACIS ar fi fost votate.

Ele insa au fost retrase de pe ordinea de zi, in sedinta de marti motiv pentru care lucrarile de asfaltare vor continua fara ca, inainte, sa fie inlocuite tevile de apa si canalizare.
Chiar daca s-au saturat de gropile din asfalt locuitorii din zona, mai ales soferii, nu vor ca strada sa fie reparata fara inlocuirea tevilor. Fara sa stie motivele pentru care s-a ajuns intr-o astfel de situatie oamenii arata cu degetul tot spre reprezentantii Primariei si consilierii locali.
Mentionam ca tot in cadrul Planului de Dezvoltare a Zonei Vale urmeaza sa fie finalizate si lucrarile de modernizare a scarilor si a Esplanadei. Anul trecut a fost modernizat Parcul Municipal si un centru social, tot din fonduri europene.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow