12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Asfalt pe strada George Coşbuc, din Târgu-Frumos

Peste 500 de locuitori din oraşul Târgu-Frumos se vor bucura în curând de asfalt şi în cartierul lor. Aleşii locali au aprobat în ultima şedinţa de Consiliu Local un proiect de hotărâre pentru modernizarea străzii George Coşbuc, din comunitatea roma. Drumul are o lungime de un kilometru, iar pe margine se vor amenaja rigole şi trotuare cu pavele.

Strada George Coşbuc, din oraşul Târgu-Frumos, va fi asfaltată printr-o proiect cu fonduri europene. În ultima şedinţa de Consiliu Local, ce a avut loc la sediul primăriei din localitate, s-a votat un proiect de hotărâre pentru această investiţie. Modernizarea se va face pe o lungime de un kilometru, se vor amenaja rigole şi trotuare cu pavele prefabricate din beton.

Drumul deserveşte comunităţii de etnie roma, iar în zona sunt peste 500 de locuitori. Primăria va asigura cofinanţarea de 10% şi va suporta cheltuielile de mentenanţă a investiţiei pe o perioada de minumim 5 ani de la data efectuării ultimei plăti.

Menţionăm că proiectul a obţinut fonduri în cadrul Grupului de Acţiune Locală Iaşi Sud Vest, din care fac parte 14 unităţi administrative teritoriale, printre care oraşul Târgu-Frumos şi comunele Halaucesti, Helesteni, Mirceşti, Mogosesti-Siret, Ruginoasa şi altele.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow