0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Asfalt în comunele Costești și Al. I. Cuza, de anul viitor

Comunele Costeşti şi Al. I. Cuza promit locuitorilor că vor avea asfalt pe drumurile care străbat localităţile, începând de anul viitor. Cele două primării scot la licitaţie contracte în valoare totală de 7 milioane de lei. Astfel, autorităţile din comuna Costeşti vor să modernizeze prin asfaltare drumul comunal DC 120 şi mai multe drumuri săteşti, pe suma de 4 milioane de lei. Suprafaţa de asfaltare este de 3 km, potrivit proiectului.

„Insuficienţa fondurilor necesare asigurării amenajării şi întreţinerii drumurilor au condus la o gospodărire precară a acestora, care sunt impracticabile în anotimpurile ploioase. Prin modernizarea drumurilor se urmăreşte sporirea capacităţii portante a sistemului rutier, creşterea siguranţei circulaţiei, mărirea stării de viabilitate a drumului corespunzător traficului actual şi de perspectivă”, se arată în caietul de sarcini al proiectului.

În comuna Al. I. Cuza, lucrările sunt estimate la 3 milioane lei, iar drumul vizat are o lungime de 2,8 km şi face legătura între satele Kogălniceni şi Volintireşti. În prezent, drumul este balastat, fiind aproape impracticabil pe vreme ploioasă ori de iarnă. sursa evenimentulzilei, foto arhiva

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow