9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Asediaţi în propria casă de derbedeii satului

Trei ieşeni din Bălţaţi şi-au asediat în propria casă doi consăteni cu care avuseseră un conflict. Asaltul final a fost încununat de succes, doar că victimă răzbunării a căzut un nevinovat.

Conflictul s-a soldat cu amenzi penale stabilite de Judecătoria Paşcani, dar procurorii cer pedepse mai aspre. Faptele pentru care au fost judecaţi cei trei au fost comise în luna mai 2015.

La acea dată, P.C. se afla acasă, în satul Podişu, împreună cu familia şi mai mulţi prieteni. Ieşind la fântână după apă, i-a observat pe drum pe A.A. şi pe fiul acestuia, cu care avusese un conflict în ziua precedentă.

Cearta a reizbucnit, iar consăteanul a început să arunce cu pietre în P.C., una dintre ele lovindu-l în gură. În ajutorul acestuia au sărit doi prieteni, adversarii fugind până într-o curte apropiată, unde s-au refugiat. Acolo se afla deja al doilea fiu al lui A.A. După aproximativ 20 de minute, P.C. şi prietenii săi au sărit gardul, doi dintre ei fiind înarmaţi cu pari, pentru a se răzbuna.

Au forţat uşa şi au năvălit în hol, unde s-au năpustit asupra primului pe care l-au văzut în faţa ochilor: al doilea fiu al lui A.A., care nu fusese implicat în niciun fel în conflict. Cei trei au încetat atacul atunci când au fost ameninţaţi cu sesizarea organelor de poliţie.

Chemaţi să se pronunţe asupra cazului, judecătorii au reţinut că nu se poate vorbi de culpa exclusivă a unei singure părţi. Ei i-au amendat atât pe A.A., cât şi pe P.C. cu câte 2.700 de lei, aceeaşi amendă fiind stabilită şi în sarcina unuia dintre prietenii lui P.C. Sentinţa a fost contestată, apelul procurorilor urmând să fie judecat la sfârşitul lunii octombrie.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI