25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Aşa spun autorităţile: ninsoarea de ieri nu a creat probleme mari în judeţul Iaşi

Vremea a cruţat autorităţile ieşene de la a da explicaţii. Ninsoarea abundentă de ieri nu a fost însoţită şi de vânt. În lipsa viscolului, drumurile judeţene şi naţionale au rămas deschise, iar traficul din municipiu s-a desfăşurat fără probleme majore. Un avion plecat cu întârziere de la Bucureşti a fost ţinut în aer la Iaşi timp de o jumătate de oră, aterizând în cele din urmă la o oră după momentul trecut în programul de zbor.

Toate drumurile naţionale de pe raza judeţului au rămas deschise, circulându-se în condiţii de iarnă, şoselele fiind acoperite cu un strat de zăpadă frământată de 1-2 cm. S-a acţionat cu 30 de utilaje pentru combaterea poleiului, împrăştiindu-se 218,3 tone de material antiderapant şi 9,3 tone clorură de calciu.

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a acţionat pe 22 de tronsoane de drumuri asfaltate, fiind utilizate 14 sărăriţe şi patru autogredere. Au fost răspândite 176 tone de material antiderapant. Grosimea medie a stratului de zăpadă pe drumurile judeţene este de aproximativ 5 cm, ajungând la 7 cm în zona Paşcani.

În cursul zilei de ieri, în municipiu s-a intervenit cu 20 de camioane cu lamă, 15 autoutilitare şi patru sărăriţe, aproximativ jumătate din totalul utilajelor de care dispune comandamentul de iarnă. Au fost împrăştiate 18 tone de clorură de calciu, 308 tone de sare şi 24 tone de nisip, îndeosebi în zonele de versanţi.

Subprefectul Bogdan Abalaşi a inspectat ieri locurile de cazare disponibile pentru persoanele fără adăpost. Municipalitatea dispune de 100 de locuri de cazare în două adăposturi, alte 82 de locuri fiind alocate în unităţi medicale sau medico-sociale din Iaşi, Târgu Frumos, Deleni, Hârlău, Răducăneni şi Podul Iloaiei. continuarea aici

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow