More

  Așa DA: Noi locuri de muncă la Hîrlău din fonduri europene, accesate de primărie.

  Array

  Astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare, Primăria din Hîrlău a aprobat înființarea a 3 societăți de producție, susținute prin captarea de fonduri europene. Prin intermediul acestei inițiative se vor crea 27 de locuri de muncă, pentru cei care sunt în șomaj.

  Pentru aceste proiecte Primăria din Hîrlău a obținut aproape 3 milioane de lei prin programul european POSDRU, iar scopul cuprinde pe lângă crearea de noi locuri de muncă și stimularea producției locale sau rezolvarea unor probleme de natură socială și comunitară.
  c.l harlau
  Cele trei societăți economico- sociale sau intreprinderi sociale, au domenii diferite de producție, iar atelierele lor vor fi amenajate în cadrul primăriei din Hîrlău, cât și în anexele acesteia, urmând ca din luna ianuarie a anului viitor să își înceapă activitatea.

  Prima dintre societăți se numește S.C. ART PATIS Hîrlău, fiind creată și cu scopul de a răspunde unei probleme legate de alimentația sănătoasă a copiilor, cei 10 lucrători de aici urmând să furnizeze în viitor, școlilor din localitate și împrejurimi produse de patiserie prin programul Cornul și laptele.

  A doua societate, S.C. LEMNYS Hîrlău se va ocupa de domeniul lemnului și tâmplăriei, având susținere și din partea unei societăți de pe plan local, S.C. Construct S.A Hîrlău, care este asociat, deținând 50 % din acțiuni, deoarece primăria nu putea fi asociat unic, decât în unul din cele trei proiecte cu finanțare europeană.

  Societatea se va ocupa de producerea mobilierului comercial și stradal în special, motiv pentru care va funcționa în legătură și colaborare cu cea de a treia societate înființată, S.C. CONF MET Hîrlău, care se va ocupa de feronerie și construcții metalice.

  Cele două societăți care urmează să lucreze în colaborare pentru a produce mobilier stradal atât pentru comunitatea din Hîrlău, cât și pe viitor pentru alte localități după contractarea de comenzi, vor oferi împreună 17 locuri de muncă pentru cei aflați în șomaj.

  Precizăm că acest proiect care cuprinde înființarea celor 3 societăți de producție prin programul social european POSDRU se va derula pe o perioadă de minim 3 ani, conform cerințelor grantului de finanțare, urmând ca după încheierea acestei perioade, societățile să se autosusțină financiar prin comercializarea produselor într-un cadru specific, acoperind în același timp nevoi sociale ale comunității și stimulând producția în domeniile pe care au fost înființate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Focar de COVID-19 la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

  Virusul COVID 19 a ajuns si intr-o sectie destinata copiilor de la Spitalul Municipal de Urgente Pascani. Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat...

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp