-0.8 C
Paşcani
luni, decembrie 4, 2023

Arsenal de război, găsit la Târgu Frumos. Peste 30 de obiecte de muniție neexplodate

Un adevarat arsenal de munitie neexplodata a fost gasit luni dimineata, 2 noiembrie a.c., in orasul Targu Frumos la un punct de colectare si valorificare a metalelor. Reprezentantii societatii au alertat autoritatile iar la fata locului s-a deplasat o echipa pirotehnica din cadrul Detasamentului 2 de Pompieri din Iasi. Au fosta gasite peste 30 de obiecte de munitie.

„Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 02.11.2020, ora 09:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unor elemente de muniție rămasă neexplodată, identificate în cadrul punctului pentru colectarea și valorificarea de metale din orașul Târgu Frumos. În urma intervenției au fost identificate 4 bombe de aruncător calibrul 60 milimetri, 4 bombe de aruncător calibrul 82 milimetri, o bombă de aruncător calibrul 120 milimetri, un proiectil perforant calibrul 47 milimetri, 3 proiectile perforante calibrul 75 milimetri, 11 proiectile explozive calibrul 75 milimetri, un proiectil exploziv calibrul 85 milimetri, un proiectil exploziv calibrul 100 milimetri, un proiectil perforant calibrul 152 milimetri și 5 focoase” se arata intr-un comunicat de presa trimis de ISU Iasi.

 

Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in vederea distrugerii ulterioare, iar suprafata asanata a fost de 100 mp.

Pompierii ieseni precizeaza ca astfel de arsenal poate fi gasit in mai multe locatii (terenuri, cladiri parasite, lacuri si altele).

Daca descoperiti bombe sau proiectele, oamenii legii va recomanda sa alertati de urgenta autoritatile.

 

 

 

Alte articole