Array

ARSACIS plăteşte doar jumătate din taxa de redevenţă. Hotărârea consilierilor va fi atacată în instanţă

Asociaţia judeţeană de apă şi canalizare – ARSACIS nu va plăti decât aproape jumătate din taxa de redevenţa solicitată de Consiliul Local Paşcani. Mai mult hotărârea aprobată de aleşii păşcăneni urmează să fie atacată în instanţă pentru a fi anulată. Acestea au fost concluziile desprinse în urma discuţiei de astăzi purtată la Iaşi de reprezentanţii asociaţiei, directorul Apa Vital şi primarul Municipiului Paşcani.
Mai exact în maxim o săptămână de zile ARSACIS ar urma să achite taxa de redeventa, din vara anului trecut şi până iunie 2014, nu în echivalent cu rata anuală care trebuie rambursata la Banca Europeană de Investiţii ci în funcţie de valoarea bunurilor de retur. În câteva zile ar urma să fie încheiat procesul de transfer al mijloacelor fixe apoi banii vor fi viraţi în contul administratiei locale, susţine reprezentantul ARSACIS.

După data de 30 iunie 2015 situaţia este mai complicată. Consilierii au stabilit prin hotărârea 88 ca taxa de redevenţa să acopere creditul adică 1,8 mil de lei anual până în 2021. Reprezentanţii asociaţiei spun că acesta condiţie aprobată de consilieri ar fi ilegală şi contravine contractului de delegare al serviciilor de apă şi canalizare încheiat între ARSACIS şi Apa Vital. Din acest motiv hotărârea ar urma să fie atacată în instanţă spun şefii asociaţiei iar taxa de redevenţa din iulie 2015 va fi achitata în functie de hotărârea judecătorilor. In compensare vor fi facute investitii in Pascani, din bugetul societatii, a fost propunerea facuta de reprezentantii Apa Vital.

Menţionăm că în ultimii ani de zile împrumutul de la BEI a fost achitat din bugetul local. Banii au fost cheltuiţi pentru cofinanţarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de aducţiune a apei şi a staţiei de epurare.

Foto: Paul Benes , director executiv  ARSACIS

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...