18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

ARSACIS nu a luat nici o decizie privind redevenţa pentru Paşcani

- Advertisement -

ARSACIS nu a luat nici o decizie cu privire la redevenţa pentru apă, solicitată de municipiul Paşcani. În cursul zilei de ieri a avut loc şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei iar Adunarea Generală ar urma să fie programată până la sfârşitul acestei luni. Problema a fost doar discutată nu şi rezolvată, la solicitarea viceprimarului Municipiului Iaşi, susţine preşedintele asociaţiei, Victor Chirilă.
La şedinţa de ieri nu a participat nici un reprezentant din partea administraţiei locale. Preşedintele ARSACIS spune că orice decizia cu privire la Paşcani nu poate fi luată decât în prezenţa reprezentantului comunităţii în acesta asociaţie.

Menţionăm că legislativul păşcănean a hotărât că asociaţia judeţeană să achite prin intermediul Apa Vital 1,8 milioane de lei pe an, redevenţa pentru folosirea reţelelor de apă şi canalizare, suma necesară rambursării creditului contractat de la Banca Europeană de Investiţii. În acelaşi timp în contractul de delegare este prevăzută o altă modalitate de plată, în raport cu cantitatea de apă facturată, ceea ce are ca rezultat plată a mai puţin de jumătate din raţă anuală. Ambele documente sunt valabile şi până iar până acum nu s-a ajuns la nici o decizie definitiva pe acesta tema. Până în momentul de faţă operatorul ieşean nu a achitat nici un leu din redevenţa pe motiv că nu ar fi primit toate documentele necesare de la Primăria Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow