15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

ARSACIS continua consultarea publică pentru investiţii. Şi societăţile sunt întrebate despre apă şi canalizare

Asociaţia judeţeană de apă şi canalizare ARSACIS continua consultarea publică în vederea actualizării masterplanului cu investiţiile care urmează să fie făcute pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, din fonduri europene.
De această dată sunt întrebate societăţile comerciale despre consumurile şi deversările de apă precum şi despre problemele din reţelele de apă şi canalizare, care ar trebui să fie rezolvate.

Primăria Paşcani a primit o adresă în acest sens din partea ARSACIS iar societăţile vor trebui să completeze câte un formular cu câteva întrebări.

Datele vor fi centralizate pentru actualizarea listelor de investiţii care au fost depuse la dosarul de finanţare, acum câţiva ani de zile.

Demersul a fost făcut în toate localităţile din judeţ care fac parte din asociaţie, conform unei hotărâri a Consiliului Director de la sfârşitul anului trecut şi nu are nici o legătură cu proiectul respins de organizare a unui referendum pe tema apei la Paşcani, proiect iniţiat în primavara acestui an, de 7 consilieri locali PNL şi ALDE.
Prin acest proiect municipiul Paşcani urmează să primească 13 milioane de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene a spus că investiţiile sunt sigure şi că ele vor fi implementate în următorii ani de zile.
Sincron ministru din conf de presă Emanoil Radu Dascălu – secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene
Reprezentantul Guvernului a participat la şedinţa Consiliului Local Paşcani din 23 martie a.c. pentru a explica aleşilor locali care ar fi consecinţele renunţării la ARSACIS şi la operatorul regional Apa Vital.

Foto: Paul Benes, director ex ARSACIS

adresa

Alte articole