More

  ARSACIS, chestionar privind calitatea serviciilor de apă şi canalizare. Tu eşti mulţumit?

  Array

  Asociaţia judeţeană de apă şi canalizare, ARSACIS,  a chestionat populaţia municipiului Pascani cu privire la calitatea serviciilor de apă şi canalizare prestate de operatorul judeţean ApaVital. Analiza s-a încheiat de curând iar raportul privind concluziile a fost predat, de curând, Primăriei Paşcani. Analiza a fost facuta pe baza unui chestionar cu zece întrebări, completat de 250 de persoane (123 femei şi 127 bărbaţi).
  Prima dintre ele se referă la calitatea apei de la robinete. Aproape 60% dintre respondenti au spus că sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de apă pe care o consumă.
  La întrebarea dacă sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de operator, peste 50% au răspuns că sunt mulţumiţi iar 36,4% nemulţumiţi.

  În ceea ce priveşte comunicarea şi promptitudinea operatorului doar 48,4% au răspuns că sunt mulţumiţi iar 36% au spus că nu sunt mulţumiţi.

  În legătură cu sistemul de încasare a serviciilor 59,2% au răspuns că sunt mulţumiţi iar aproape 27% nemulţumiţi. Păşcănenii au mai arătat că îi afectează întreruperile neplanificate de furnizare a apei şi modul cum sun tele rezolvate, 46,8% dintre cei care au răspuns fiind nemulţumiţi şi doar 38% mulţumiţi.
  În concluzie doar 18,4% din cei chestionaţi cred că activitatea serviciului de apă şi canalizare s-a îmbunătăţit faţă de cum era la fostul operator, 42,8 cred că a rămas la fel şi 32,8 % spun că s-a înrăutăţit.
  La capitolul propuneri 7,6% vor convenţii individuale, 1,6% întreruperile furnizării apei să fie anunţate la timp, iar sistarea serviciilor să fie făcută doar rau-platnicilor – 2,4%.
  Interesant este că la întrebarea nr 7,  câţiva păşcăneni au răspuns că li s-a cerut spaga pentru rezolvarea mai rapidă a problemelor, de către salariatul/salariaţii ApaVital.
  Rezultatele urmează să fie analizate într-o şedinţă comună ARSACIS- APAVITAL- Primăria Paşcani, săptămâna viitoare, pentru a fi luate o serie de măsuri în vederea îmbunatăţirii serviciilor, conform unor surse neoficiale.

  Rezultate Chestionar UAT Pascani by orizontul pascani on Scribd

  chestionar servicii de apa si canalizare Pascani by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet