13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

ARSACIS, chestionar privind calitatea serviciilor de apă şi canalizare. Tu eşti mulţumit?

Asociaţia judeţeană de apă şi canalizare, ARSACIS,  a chestionat populaţia municipiului Pascani cu privire la calitatea serviciilor de apă şi canalizare prestate de operatorul judeţean ApaVital. Analiza s-a încheiat de curând iar raportul privind concluziile a fost predat, de curând, Primăriei Paşcani. Analiza a fost facuta pe baza unui chestionar cu zece întrebări, completat de 250 de persoane (123 femei şi 127 bărbaţi).
Prima dintre ele se referă la calitatea apei de la robinete. Aproape 60% dintre respondenti au spus că sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de apă pe care o consumă.
La întrebarea dacă sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de operator, peste 50% au răspuns că sunt mulţumiţi iar 36,4% nemulţumiţi.

În ceea ce priveşte comunicarea şi promptitudinea operatorului doar 48,4% au răspuns că sunt mulţumiţi iar 36% au spus că nu sunt mulţumiţi.

În legătură cu sistemul de încasare a serviciilor 59,2% au răspuns că sunt mulţumiţi iar aproape 27% nemulţumiţi. Păşcănenii au mai arătat că îi afectează întreruperile neplanificate de furnizare a apei şi modul cum sun tele rezolvate, 46,8% dintre cei care au răspuns fiind nemulţumiţi şi doar 38% mulţumiţi.
În concluzie doar 18,4% din cei chestionaţi cred că activitatea serviciului de apă şi canalizare s-a îmbunătăţit faţă de cum era la fostul operator, 42,8 cred că a rămas la fel şi 32,8 % spun că s-a înrăutăţit.
La capitolul propuneri 7,6% vor convenţii individuale, 1,6% întreruperile furnizării apei să fie anunţate la timp, iar sistarea serviciilor să fie făcută doar rau-platnicilor – 2,4%.
Interesant este că la întrebarea nr 7,  câţiva păşcăneni au răspuns că li s-a cerut spaga pentru rezolvarea mai rapidă a problemelor, de către salariatul/salariaţii ApaVital.
Rezultatele urmează să fie analizate într-o şedinţă comună ARSACIS- APAVITAL- Primăria Paşcani, săptămâna viitoare, pentru a fi luate o serie de măsuri în vederea îmbunatăţirii serviciilor, conform unor surse neoficiale.

Rezultate Chestionar UAT Pascani by orizontul pascani on Scribd

chestionar servicii de apa si canalizare Pascani by orizontul pascani on Scribd

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow