13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

ARSACIS cauta soluţii pentru plata datoriilor Pascaniului. Investiţii la schimb sau majorarea preţului la apă

ARSACIS, asociaţia judeţeană de apă şi canalizare, neagă că ar avea în intenţie să nu respecte hotărârea Consiliului Local Paşcani privind plata taxei de redevenţa, necesară acoperirii creditului de investiţii pentru reabilitarea retelelor de aducţiune şi a staţiei de epurare. Decizia legislativului păşcănean va fi discutată în şedinţa Consiliului Director programata vineri, la care ar urma să participe şi primarul municipiului Paşcani.
Directorul tehnic al asociaţiei susţine că nu se pune sub semnul întrebării voinţa consilierilor păşcăneni ci vor fi căutate soluţii pentru ducerea ei la îndeplinire si ca trebuie, mai apoi, aprobate de Adunarea Generală formată din reprezentanţii administratiilor locale din judeţ.

Reprezentantul asociaţiei susţine că sunt cel puţin trei variante care urmează să fie analizate. Taxa de redevenţa ar putea fi achitata integral dacă valoarea bunurilor transferate de la Prest Serv Apa este suficient de mare. Procesul de preluare/primire a început deja şi trebuie finalizat până la sfârşitul anului.

Dacă valoarea mijloacelor fixe nu este destul de mare pentru acoperirea creditului Apa Vital ar putea să facă investiţii, din bugetul propriu, la Paşcani. Este cea de-a doua propunere care urmează să fie analizată vineri. În acest caz Primăria Paşcani va achita de la bugetul local diferenţa ratei la creditul de la Banca Europeană de Investiţii, în compensare cu valoarea lucrărilor executate de operatorul ieşean.
Dacă nici acesta varianta nu este acceptată conducerea asociaţiei intenţionează să propună majorarea preţului apei doar pentru municipiul Paşcani, aşa încât taxa de redevenţa cuprinsă în cost să fie suficienta pentru plata ratelor şi sa nu fie afectaţe alte localităţi din asociaţie. Asta înseamnă că investiţiile realizate pe timpul administratiei Răţoi să fie suportate tot de populaţie, nu de Primărie, aşa cum s-a întâmplat până acum.
Menţionăm că ARSACIS are obligaţia să achite administratiei locale acesta taxa, de la dată când serviciile de apă şi canalizare au fost preluate de operatorul ieşean Apa Vital.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow