22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

AROGANȚE LA SALUBRITATE. Dumea propune o asociere apoi susține că este ilegală

Bătaie de joc la adresa consilierilor păşcăneni. Protagonistul este chiar directorul societăţii locale de salubritate, Eduard Dumea. Astăzi în şedinţa Comisiei Economice, s-a discutat proiectul privind începerea negocierii de către operatorul păşcănean în vederea asocierii cu alţi operatori din judeţ pentru a putea participa la licitaţia de delegare a serviciului de colectare a deşeurilor menajere.

Proiectul a fost iniţiat de primar chiar la cererea conducerii SC CLP Ecosalubritate SA Paşcani iar negociatorul desemnat, Eduard Dumea. Opoziţia a cerut ca directorul unităţii să fie secondat şi de doi consilieri, unul de la PSD iar altul de la PNL.

Societatea păşcăneană de salubritate ar trebui să se asocieze şi cu alţi operatori, cei din Iaşi şi Târgu Frumos pentru a putea să se înscrie la licitaţia care va avea loc la începutul anului viitor. Ea deţine licenţă de operare şi nu are datorii la bugetele de stat şi cel local, a spus Eduard Dumea.

După ce a concluzionat că societatea pe care o conduce îndeplineşte toate condiţiile pentru a participa la o astfel de licitaţie, directorul unităţii a făcut un gest care i-a lăsat pe toţi cu gura căscat. A distribuit câte o copie după o recentă ordonanţă de urgenţă conform căreia CLP Ecosalubritate SA nu ar mai avea voie să participle la licitaţie deoarece are deja încheiat un contract de delegare.

,,Am aşteptat să terminaţi. Am vrut să văd dacă ştiţi….” le-a spus Dumea , consilierilor, după care a ieşit din sală. Altfel spus, şi-a bătut joc de ei sau a încercat să îi facă de ruşine.

Aleşii locali au încercat să clarifice această situaţie cu funcţionarul Primăriei care a semnat raportul de oportunitate. Inspectorul Costel Arseni a recunoscut că ştia de această modificare legislativă și a aşteptat ca alţii să găsească răspunsuri. Subiectul va fi rediscutat în şedinţa de plen programată luni de la ora 10.00.

Menţionăm că Eduard Dumea este în mijlocul unui scandal de proporţii după ce o comisie de verificare a activităţii societăţii a dat publicităţii raportul şi a cerut demiterea lui şi sesizarea procurorilor din cauza unor presupuse cheltuieli abuzive.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow