25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

„Argumentele” militanţilor anti-ApaVital nu sunt crezute nici de judecători. Popa şi Motatu au mai pierdut un proces

motatuMilitanţii anti –Apa Vital au mai pierdut încă un proces. Acţiunea formulată de Ion Motatu şi Dumitru Popa a fost respinsă de judecătorii Tribunalului Iaşi în şedinţa care a avut loc joi 8 aprilie a. c, după cinci amânări.
Ei au solicitat anularea Hotărârii 88 aprobată de consilierii locali în şedinţa din 30 iunie 2015 prin care au fost revocate şi abrogate mai multe acte administrative printre care Hotărârea de denunţare unilaterala a Contractului de delegare a serviciului de apă şi canalizare aprobată la presiunea, societăţii civile” în noiembrie 2014. Cererea a fost respinsă ca fiind nefondata dar hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.
Cei doi reclamanţi au motivat că hotărârea legislativului local a fost adoptată cu încălcarea regulamentului de organizare şi funcţionare şi că unii consilieri nu ar fi avut dreptul să voteze. Discutii intense au fost, la acea vreme, si in legatura cu modul de calcul a revedentei care trebuie sa fie achitata de operatorul iesean.

Ca de fiecare dată argumentele invocate nu au fost adevărare.
Mentionam ca Ion Motatu şi Dumitru Popa au mai pierdut, până acum, încă două procese împotriva Consiliului Local Paşcani, din acelaşi motiv.
Astfel, judecătorii Tribunalului Iaşi au respins solicitările de anulare a hotărârilor Consiliului Local nr 70 din 30.05.2014 şi 63 din 11.05 2015, documente prin care municipiul Paşcani a renunţat la Prest Serv Apa şi a intrat în asociaţia judeţeană ARSACIS.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow