2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Lotul “Agrocomplex” verificat acasă

Actiuni de amploare a politistilor pascaneni in acest weekend. Cele 28 de persoane din lotul „Agrocomplex”au fost verificate in acest sfarsit de saptamana, la domiciliu, de catre politisti. Pe lista se afla parlamentarii Florin Constantinescu si Neculai Ratoi, secretarul primariei Pascani, Mircea Zuzan alaturi de fostii consilieri locali din legislativul 2004 – 2008, care se afla sub control judiciar si nu au voie sa paraseaca localitatea. Nu au fost gasite nereguli.

41 de persoane din Pascani, Targu Frumos si comunele Mircesti si Mogosesti Siret care se afla sub control judiciar si arestate la domiciliu au fost verificate de catre politisti de la Biroul Supravegheri Judiciare in acest sfarsit de saptamana.

Si “lotul Agrocomplex” a fost verificat. De aici fac parte consilierii Constantin Simion, Florin Constantinescu, Neculai Apostol, Eduard Dumea, Vasile Pleşca, Constantin Cojocaru, Daniel Sârbu, Dorina Sofian şi Viorel Toma, de la PSD precum şi Ioan Ioniţă, Georgeta Sandu de la PDL şi Nina Agachi şi Liliana Centea de la PNL dar şi o serie de funcţionari publici. Ei au votat în 19 septembrie 2007 Hotărârea 147 prin care au fost acordarea scutiri de la plata unor datorii la bugetul local societăţii Agrocomplex SA Paşcani, patronata de actualul primar Dumitru Pantazi.

În aceeaşi situaţie se afla şi fostul consilier Leonard Rusu, alături de Corneliu Doroaga, Budai Cristina şi Laura Tabarcea. Primul a votat împotriva iar restul s-au abţinut. Proiectul de hotărâre a fost propus spre dezbatere de fostul primar Neculai Răţoi iar deputatul Grigore Craciunescu a făcut reclamaţia la DNA.

Majoritatea dintre ei sunt cercetati pentru abuz infractiunea de abuz in serviciu iar altii pentru complicitate. Toti sunt sub control judiciar si nu au voie sa paraseasca localitatea. Surse din anturajul senatorului Florin Constantinescu spun că acesta s-ar fi dus la DNA şi că i s-ar fi schimbat încadrarea, el neavând voie să părăsească ţara.

Si un traficant de droguri din Pascani care este arestat la domiciliu a fost verificat de politisti. Este vorba despre Mihai Danut Mahu in varsta de 32 de ani.

Arestatii la domiciliu au obligatia de a nu parasi locuinta decat cu aprobarea instantei, sa se prezinte in fata organelor de urmarire penala ori de cate ori este chemat si sa nu comunice cu ceilalti inculpati. Durata maximă a măsurii arestului la domiciliu, în cursul urmăririi penale, este de 180 de zile.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow