More

  Aproape 5.000 de tineri dau BAC-ul. Sunt și cazuri speciale

  Array

  Va informam ca in ziua de 2 iulie 2016, incepand cu ora 7.00, are loc la sediul ISJ Iasi din strada N. Balcescu nr. 26, in sedinta publica, tragerea la sorti a cadrelor didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare organizate pentru derularea examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.

  Repartizarea cadrelor didactice pe comisii prin tragere la sorti va fi consemnata, conform metodologiei, intr-un proces verbal.

  In judetul Iasi au fost organizate 16 centre de examen, unde vor sustine cele 3 probe scrise un numar de 4 887 candidati, dintre care 626 sunt absolventi din promotii anterioare. In judetul Iasi, 12 candidati beneficiaza de prelungirea timpului de redactare a tezei cu o ora, fiind vorba de cazuri speciale. Dintre acestia, 4 vor redacta teza in Braille.

  De asemenea, un numar de 45 de candidati – de la sectiile bilingve francofone – vor sustine o a patra teza de bacalaureat, in limba franceza, in ziua de marti, la geografie si la fizica. Acestia vor obtine o mentiune speciala pe diploma de bacalaureat: sectie bilingva francofona.

  Cele 16 centre de examen sunt:

  Nr. crt. Unitate
  1 COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIŢĂ”, IAŞI
  2 COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
  3 COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAIL SADOVEANU”, PAŞCANI
  4 COLEGIUL NAȚIONAL „COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
  5 COLEGIUL TEHNIC „IOAN C. ŞTEFĂNESCU”, IAŞI
  6 COLEGIUL ECONOMIC ADMINISTRATIV, IAŞI
  7 LICEUL TEORETIC „ION NECULCE”, TÂRGU FRUMOS
  8 LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC DE TURISM, IAŞI
  9 COLEGIUL NAȚIONAL „ȘTEFAN CEL MARE”, HÎRLĂU
  10 COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, IAŞI
  11 COLEGIUL TEHNIC DE CĂI FERATE „UNIREA”, PAŞCANI
  12 LICEUL TEHNOLOGIC DE MECATRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI, IAȘI
  13 COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI”, IAŞI
  14 LICEUL TEORETIC „DIMITRIE CANTEMIR”, IAŞI
  15 LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ „GRIGORE MOISIL”, IAŞI
  16 COLEGIUL NAȚIONAL DE ARTĂ „OCTAV BĂNCILĂ”, IAŞI

  ISJ Iasi a intreprins cu responsabilitate toate demersurile pentru ca examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Centrele de examen sunt pregatite, iar selectia profesorilor asistenti a fost facuta cu rigoare. Este vorba despre o organizare de amploare, tinand cont de numarul candidatilor si de procedura complexa de transfer al tezelor catre alt judet, dar mai ales de importanta examenului pentru traseul profesional al candidatilor.

  Le dorim succes absolventilor aflati in pragul examenului de maturitate si in acelasi timp le recomandam sa acorde atentie maxima modului in care sunt formulate cerintele, sa se incadreze in timp, verificand in final continuturile prezentate. Dincolo de presiunea examenului si de emotiile inevitabile, elevii care s-au pregatit vor obtine rezultate foarte bune, avand si maturitatea necesara de a se concentra, de a selecta si de a prezenta informatiile. Speram ca aceasta etapa a bacalaureatului sa fie un examen al confirmarii de sine, pe care absolventii sa-l trateze cu seriozitate si implicare si care sa asigure succesul pe drumul formarii si al profesiei visate. (prof. dr. Camelia GAVRILA)

  C.P.  ISJ IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  Cum ratează profesorii vaccinarea în prima fază

  Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI