More

  Aproape 38 % dintre elevii ieşeni abandonează şcoala din cauza sărăciei

  Array

  Una dintre preocupările conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi este legată de prevenirea abandonului şcolar. Totodată, prima cauză care duce la acest lucru este sărăcia. Cei de la ISJ spun că cele mai multe abandonuri sunt înregistrate în mediul rural, în randul elevilor din învăţămîntul primar şi gimnazial iar în mediucl urban în rîndul elevilor de liceu.
  Potrivit inspectorului şcolar general, prof.dr. Camelia Gavrilă, la baza abandonului şcolar sunt cauze precum problemele de sănătate, derapajele comportamentale, dezinteresul faţă de şcoala. Pe lîngă acestea ar mai fi cauzele familiale adică nivelul redus de educaţie al părinţilor, dezinteresul/atitudinea negativă a familiei faţă de şcoala, familie dezorganizate, părinţi plecaţi la muncă în străinătate etc.
  Alte cauze sunt legate de dificultăţile de învăţare, absenteism ridicat, eşec şcolar dar mai sunt cauze ce au legătură cu venituri la limita subzistenţei, distanţa faţă de şcoala/dificultăţi de transport, prestarea de activităţi lucrative în gospodărie ş.a.

  Continuare pe Ora de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet