19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Aproape 300 de beneficiari ai ajutorului de căldură trebuie să restituie banii primiţi

Sute de ieşeni vor trebui să returneze banii primiţi ca ajutor pentru încălzire după ce, în urma inspecţiilor derulate de AJPIS Iaşi, s-a constatat că aceştia nu aveau venituri zero, aşa cum au declarat autorităţilor.

Aproape 300 de ieşeni înregistraţi ca beneficiari ai ajutorului pentru încălzire vor trebui să returneze parţial sau în întregime sumele încasate după ce, în urma unui control, s-a constatat că au încasat în mod injust aceşti bani. Sumele care trebuie returnate variază între 6 şi 486 de lei.

„În urma verificărilor efectuate în cazul beneficiarilor de ajutoare pentru încălzire pe 2012, în momentul de faţă suntem aproape de finalizarea centralizării, mai trebuie să primim date de la câteva primării. Termenul de depunere, de către primării, a situaţiilor privind persoanele care nu şi-au plătit taxele şi impozitele aferente anului 2012 şi a situaţiilor cu beneficiarii care nu se mai încadrează la plata beneficiilor de asistenţă socială, a fost 5 aprilie. Am identificat, până în prezent, 291 de cazuri de titulari de ajutor pentru încălzirea locuinţei care au beneficiat, în 2012, de subvenţie de la APIA şi au în proprietate o suprafaţă de teren mai mare de 2 hectare (beneficiarii acestui ajutor n-au voie să aibă în proprietate mai mult de 2 hectare, pentru a putea primi ajutorul de încălzire) şi bunuri mobile şi imobile nedeclarate. Deci, în 2012 au încasat venituri sau aveau în proprietate animale, iar prin vânzarea acestora au obţinut venituri“, a declarat Andrei Buiceag, director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Iaşi.

Continuare pe Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow