13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Aproape 2.000 de contestaţii la BAC în județul Iași

Rezultatele de la Bacalaureat 2015 nu au avut cum să mulţumească pe toată lumea, aşa că elevii supăraţi din cauza notelor obţinute au depus contestaţii pentru recorectarea lucrărilor.  Este cazul şi acestui tânăr care a spus că a făcut mai mult de nota pe care a luat-o la Biologie.

contestatii bac

Mare atenţie însă, corectarea lucrării va fi realizată de alţi profesori, aşa că există riscul ca nota să devină şi mai mică, nu mai mare aşa cum speră majoritatea.

În judeţul Iaşi au depus contestaţie aproape 2.000 de candidaţi la examenul maturităţii, nemulţumiţi de notele luate. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi literatură română – puţin peste o mie, urmat de Matematică – 282 şi Geografie – 189. La polul opus se află Filosofie şi Psihologie.

Inspectorul general Camelia Gavrilă a declarant că “Aşa cum am anticipat, am înregistrat un număr mare de contestaţii, mai ales la Limba română, acolo unde nuanţele, opiniile, accentele şi abordările care implică subiectivitate pot duce la modificări de note în favoarea candidaţilor. În zona disciplinelor ştiinţifice, baremele sunt explicite, rezolvările fără echivoc, iar autoevaluările candidaţilor sunt mai clare – ceea ce explică numărul mai mic de contestaţii.”

Menţionăm că judeţul Iaşi este Centru de evaluare pentru 3 judeţe în etapA de contestaţii. Peste 4.000 de teze vor fi evaluate, dintre care 2.000 la Limba română şi 600 la Matematică. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2015 se vor afişa pe 10 iulie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow