More

  Aproape 14 mii de șomeri în județul Iași

  Array

  La sfârşitul lunii august 2016, rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,65%, în creştere faţă de luna precedentă cu 0,15 puncte procentuale şi mai mică faţă de aceeaşi luna a anului anterior cu 0,08 pp.

  Astfel, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM), a ajuns la 13.713 persoane din care doar 1.390 beneficiari de indemnizaţie de şomaj.

  În cursul lunilor iulie şi august s-a remarcat o uşoară tendinţă de creştere a numărului de şomeri neindemnizaţi ca urmare a înregistrării în baza de date a proaspeţilor absolvenţi, în special absolvenţi de liceu, care într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii au obligaţia de a-şi căuta activ un loc de muncă.

  În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.400 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.946 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (685 de persoane).

  Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (84,31%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 12,71% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,98%.

  În cursul lunii august 2016, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 1.009 de persoane.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Focar de COVID-19 la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

  Virusul COVID 19 a ajuns si intr-o sectie destinata copiilor de la Spitalul Municipal de Urgente Pascani. Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat...

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp