13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Apometre care inregistreaza in minus, in apartamentele pascanenilor. Solutia Katzighera: conventii individuale si contracte cu reprezentantii de scara

Citirile apometrelor din apartamentele pascanenilor de echipele de la Primarie readuce in discutie un subiect mai vechi dar mai putin interesant acum: furturile de apa. In sedinta de astazi edilul pascanean a spus ca au fost gasite aparate de masura cu indexul dat inapoi, atat de mult incat acum este mai mic decat cel din momentul in care serviciile au fost preluate de operatorul iesean. Asa se explica diferentele uriase sau pierderile de apa platite pana la urma tot de locatari. Pentru rezolvarea acestei probleme noul director al societatii de apa si canalizare a propus o serie de masuri, in sedinta de astazi a Consiliului Local.
Se fura apa ca in codru la apometrele din apartamente. O spune chiar edilul municpiului dupa ce salariatii Primariei au inceput sa citeasca contorii.
Pana acum au fost identificate cateva persoane unde indexul citit acum este mai mic decat cel inregistrat la momentul in care serviciul a fost predat operatorului iesean.
Primarul Pantazi a spus ca in acest mod nu se poate continua la Prest Serv Apa. Datoriile uriase la furnizori si cele de incasat de la beneficiari duc societatea spre faliment, daca nu sunt luate masuri urgente.
pantazi
Directorul societatii spune ca sunt solutii si ca ele vor fi cuprinse intr-un regulament care va fi aprobat de consilieri. Pentru inceput ar trebui incheiate conventii cu fiecare locatar si un contract pe fiecare scara de bloc cu reprezentantul sau asociatia de locatari. Apoi facturarea se va face individual la fel ca si plata. Diferente la apa vor fi impartite dupa cum decid locatarii. Deocamdata nu se s-a gasit o solutie cu cei care sunt plecati in strainatate. Primaria estimeaza ca aproape 30% din apartamente sunt nelocuite.
Nici pentru cei care nu isi achita facturile nu sunt solutii imediate. Daca apometrele nu sunt scoase pe casa scarii singura solutie ramene judecata. Mentionam ca Prest Serv Apa are de incasat de la populatie aproape 7 milioane de lei, debite si penalitati.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow