9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Aplicația Ghișeul.ro a fost lansată, la 11 ani după platformă. Cum privesc oamenii plata impozitelor pe telefon

Taxele, impozitele, amenzile vor putea fi plătite direct, de pe telefon, iar cazierul judiciar, va putea fi obținut online. După aproape 11 ani de la înființarea platformei ghișeul.ro, a fost lansată și aplicația gratuită, care poartă aceeași denumire.

Aproape nouă milioane de taxe și impozite, au fost achitate online, în ultimii 10 ani, însă 40% dintre aceste plăți au fost procesate doar anul trecut. În 70% din localități, aceste taxe încă se achită fizic, la ghișeu.

Este o simplă opțiune cu recunoaștere facială, odată activată, noi ne vom putea autentifica direct”, explică reprezentanții Ministerului Digitalizării.

Așa se vor putea conecta în aplicație cei care au cont. Va fi nevoie doar de o fotografie la buletin și recunoșterea facială. Autoritățile promit că prin aplicația mobilă Ghișeul.ro românii își vor putea plăti rapid și sigur peste 350 de tipuri de servicii publice, taxe și impozite.

Sebastian Burduja – Ministrul Digitalizării: „Precizăm că într-o săptămână, funcţionalitatea de a avea cazierul judiciar online va fi disponibilă din browser, deci nu din aplicație, dar în cel mai scurt timp, vorbim de câteva luni, cel mult, va putea fi integrată și în aplicație această funcționalitate.”

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow