8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

APIA primeste cereri pentru subventionarea crescatorilor de vaci

Fermierii români pot depune cererile pentru obtinerea subventiilor acordate din bugetul national pentru specia bovina, în perioada 17 septembrie – 28 octombrie 2013, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Astfel, în perioada mentionata se primesc cererile de solicitare a platilor nationale directe complementare în sectorul zootehnic la bovine pentru schema decuplata de productie în sectorul lapte si sectorul carne. Potrivit reprezentantilor APIA, pot beneficia de aceste scheme de plata, o singura data pe an, producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, identificate si înregistrate în sistemul national. Solicitantii trebuie sa depuna o cerere de solicitare a primei aferenta fiecarei exploatatii cu cod ANSVSA la centrul local sau judetean al APIA, unde este înregistrata exploatatia.

Cererea va fi însotita de copia dupa actul de identitate, copia de pe pasaportul fiecarui animal pentru care se solicita prima, copie de pe documentele care atesta iesirile din efectiv, dupa caz, pentru schema decuplata de productie în sectorul carne, copie de pe dovada de înregistrare a beneficiarilor în sistemul de administrare a cotelor de lapte precum si a cantitatilor de lapte livrate sau vândute direct în anul de cota 2012 – 2013, în cazul solicitarii primei în cadrul schemei decuplate de productie în sectorul lapte. Aceste cereri se pot face individual sau prin reprezentant legal, in baza documentelor notariale. Prima pentru schema decuplata de productie în sectorul lapte se acorda pe tona de lapte produs si înregistrat la livrari sau vânzari directe în Sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cota 2012 – 2013, iar pentru schema decuplata de productie in sectorul carne, se acorda, pentru un efectiv de minim trei capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la care se poate adauga si tineret bovin mascul sau femele cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploatatie la data de referinta.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI