14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

APIA: Astăzi este ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată fără penalităţi

Fermierii români mai au la dispoziţie o singură zi, respectiv 15 iunie, pentru depunerea cererii unice de plată aferente anului în curs fără a fi penalizaţi, potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Din 16 iunie, cererile de plată mai pot fi depuse timp de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.
Directorul general al APIA, Mihai Puţintei, declara pe 11 iunie că, până la acea dată, au fost depuse aproape 800.000 de cereri unice de plată, ceea ce reprezintă 80% din numărul de cereri eligibile din anul anterior. „Suprafaţa digitizată şi acceptată în momentul acesta este de 4,3 milioane hectare pe cereri închise, iar suprafaţa digitizată, dar pe cereri neînchise, de 3,8 milioane hectare. În total, cererile care pot fi închise sunt pentru o suprafaţă de circa 8,2 milioane hectare”, a spus Puţintei.
Acesta a precizat că, în această perioadă, există un ritm de depunere de 35.000 de cereri pe zi, „pentru că fermierii s-au obişnuit să vină pe ultima sută de metri”.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole