More

  APIA a inceput sa primeasca cererile pentru subventii

  Array

  apia pascani

  Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat in data de 3 martie 2013 campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata.

  Pentru a beneficia de aceasta subventie, fermierii trebuie sa depuna la APIA pana pe 15 mai o singura cerere de plata. Pentru cererile de plata depuse dupa aceasta data se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.

  Dupa 10 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs, astfel pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune.

  La sediul Agentiei de Plati din Pascani fermierii au inceput sa vina in numar mare pentru a-si depune actele, pana in momentul de fata au depus documentele 150 de persoane din 5600 cate sunt in evidentele Agentiei.

  Si la APIA Harlau fermierii au venit din timp pentru a-si depunde documentele in vederea obtinerii sprijinului.

  Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul. Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

  Un element important si in Campania 2013 este aplicatia IPA Online, prin intermediul careia fermierii deja inregistrati la APIA in campanile precedente si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2013, prin acces la internet, pot sa completeze electronic declaratia de suprafata.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI