22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

APIA a inceput sa primeasca cererile pentru subventii

apia pascani

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat in data de 3 martie 2013 campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata.

Pentru a beneficia de aceasta subventie, fermierii trebuie sa depuna la APIA pana pe 15 mai o singura cerere de plata. Pentru cererile de plata depuse dupa aceasta data se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.

Dupa 10 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs, astfel pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune.

La sediul Agentiei de Plati din Pascani fermierii au inceput sa vina in numar mare pentru a-si depune actele, pana in momentul de fata au depus documentele 150 de persoane din 5600 cate sunt in evidentele Agentiei.

Si la APIA Harlau fermierii au venit din timp pentru a-si depunde documentele in vederea obtinerii sprijinului.

Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul. Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

Un element important si in Campania 2013 este aplicatia IPA Online, prin intermediul careia fermierii deja inregistrati la APIA in campanile precedente si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2013, prin acces la internet, pot sa completeze electronic declaratia de suprafata.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow