17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Apelul Bisericii Ortodoxe Română către români, în plină criză de sânge din spitale

Biserica Ortodoxă Română (BOR) face apel pentru donare de sânge, având în vedere scăderea numărului de donatori din perioada caldă.
„Răspunzând la semnalul mai multor unităţi medicale şi centre de transfuzie din ţară privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Patriarhia Română reînnoieşte apelul său către clerul şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge. În acest moment nevoia de sânge este acută în multe unităţi medicale, deoarece există intervenţii chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnaţi să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate”, transmite BOR.

Biserica dă exemplu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care, pe perioada verii, în fiecare zi de miercuri, merg să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din Bucureşti.

„Campania „Donează sânge, salvează o viaţă”, iniţiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, a reuşit până acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltaţi aproximativ 12 000 de litri de sânge. Desigur, această campanie continuă având speranţa că va încuraja pe mai mulţi români să fie solidari cu cei bolnavi”, susţine Biserica Ortodoxă Română.

MEDIAFAX

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow