13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

“Apele Române Iaşi”, administraţia bazinală cu cele mai multe detaşări din ţară

Deşi au fost aduse zece persoane, unele cu scandal, administraţia cu sediul la Iaşi are şi 90 de posturi vacante în cele patru judeţe pe care le acoperă. Preşedintele PNL a invocat studiile chelneriţei detaşată la dispeceratul pentru inundaţii, dar a ocolit filiera liberală a intrărilor pe uşa din dos la ABA Prut-Bârlad. Cine sunt detaşaţii.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, faţă de care filiala ieşeană a partidului şi-a declarat susţinerea necondiţionată în perspectiva alegerii unei noi conduceri a formaţiunii politice, susţine că scandalul iscat de detaşările la Administraţia Bazinală Prut-Bârlad, mai ales cea a unei tinere fără experienţă în domeniu, ar fi fost prezentat pe baza unor informaţii „deformate”.

Un reportaj al Recorder.ro a arătat că tânăra, deşi absolvise Chimia, s-a blocat când a fost întrebată de simbolurile unor elemente chimice şi nu avea nici experienţă în lucrul pe calculator.

Premierul Orban le-a povestit alaltăieri jurnaliştilor din Deva că tânăra care lucrase câţiva ani într-un club ieşean (Master) a fost nevoită să facă asta ca să se poată întreţine. Liderul PNL a ţinut să adauge că, în ceea ce-l priveşte, a fost extrem de exigent în selectarea oamenilor pe care i-a susţinut în funcţii publice.

Amintim că Orban s-a grăbit să securizeze judeţul Iaşi cu un prefect PNL, preferând acest judeţ în algoritmul împărţirii acestor funcţii în faţa altora precum Clujul sau Timişoara şi Bucureştiul, dar după Sibiu şi Bihor. Opţiunile şefului PNL au fost contestate vehement în partid, dar vocile criticilor au amuţit brusc.

În aşteptarea rezultatelor unor anchete

În ce priveşte situaţia de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a directorului acesteia, Petru Avram – care este consilier judeţean şi vicepreşedinte al PNL Iaşi, Ludovic Orban a spus că aşteaptă rezultatele anchetelor deschise în acea instituţie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI