19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Apel umanitar pentru o pășcăneancă invalida. Are nevoie de 3 mii de lei pentru repararea scaunului cu rotile

  Ultimele știri

  O femeie are nevoie de ajutor din partea voastră, a oamenilor cu suflet și de bine. Pentru că i s-a stricat căruciorul cu rotile, ea sta de mai bine de șase luni de zile în casă. Poate merge câțiva metri, din cameră până la bucătărie sau la baie și atunci ținânu-se de pereții locuinței. Veniturile îi sunt foarte mici și abia dacă reușește să plătească chiria. Rămâne cu datorii la utilități. Tot din cauze financiare a renunțat să mai mergă la recuperări medicale. Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Ea este Anișoara. Are 47 de ani. Nu s-a născut bolnavă, însă din cauza unui vaccin antipoliomelitic făcut la 3 luni picioarele au început sa i se contorsioneze și să se simtă din ce în ce mai rău. Trimisă la zeci de recuperări și suportând operații de întindere tendoane nu si-a revenit. Este dependentă de scaun cu rotile pentru a ieși afară din casă.

  Din luna octombrie 2015 scaunul, cumpărat cu bani împrumutați din bancă, s-a stricat de tot. S-a ars motorul, iar acumulatorii nu mai încarcă. Are nevoie de bani, 3 mii de lei, pentru a putea să-l repare și să-și cumpere baterii noi. Acum e folosit pe post de dulap, pe el sunt depozitate haine și câteva cutii cu pastile, atât de necesare pentru ea.

  Veniturile Anișoarei sunt mici, de maxim o mie de lei pe lună, bani ce se duc pe plata chirie – 350 lei/lună, a facturilor curente – gaz, lumină, apă, căldură, cablu. Mâncarea și medicamentele sunt achiziționate daca mai rămân bani.

  A solicitat ajutor și de administrația locală. Ba pentru bani, ba pentru medicamente și chiar pentru o locuință socială. Pentru a se putea muta din garsoniera în care stă cu chirie trebuie să mai aștepte până când se va elibera una.

  anisoara lipovanu

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Femeia este diagnosticată de medici cu “tripareza spastica partea stanga” fiind o persoana cu handicap de gradul intai. Ea s-a mutat de la casa părintească din Valea Seacă în Pașcani pentru a avea acces mai ușor la toaletă, de exemplu.

  Din cauza bolii si a handicapului, Anisoara sufera enorm. Din acest motiv a avut mai multe caderi psihice. Însă are un suflet bun și își mai așterne gândurile în versuri și chiar într-un roman de dragoste intitulat sugestiv – “Lacrimi in cautarea fericirii”.

  Poezie scrisă de Anișoara.

  Sonet iubirii neconditionate

  Sa pot pasi cu picioarele-mi doresc
  Intr-o zi…
  In obisnuita-mi plimbare.
  Sa mangai, sa simt, sa alint
  Cu degetele-mi firave,
  Covorul acesta moale de pamant.

  Anișoara Lipovanu poate fi contactată pentru ajutor la numărul de telefon  –  0758 081 159.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet