27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Apel public al oamenilor de afaceri ieşeni: „Vrem autostradă“! 134 de semnături

- Advertisement -

Forumul Antreprenorilor din Iaşi a depus ieri la Prefectură un memoriu în care condamnă lipsa finanţării guvernamentale a proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş în bugetul pe 2017.

Oamenii de afaceri ieşeni cer răspicat autostradă. Forumul Antreprenorilor din Iaşi a depus ieri la Prefectură un memoriu semnat de 134 de oameni de afaceri şi primari din judeţ în care condamnă lipsa finanţării guvernamentale pentru proiectul autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. Memoriul a prilejuit contre dure în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean.

„Prim-ministrul real, Liviu Dragnea, nu a prevăzut niciun ban pentru autostradă, în pofida tuturor promisiunilor făcute de PSD în campania electorală. Autostrada este o investiţie prioritară pentru Iaşi. În condiţiile în care PSD Iaşi nu a reuşit să trimită niciun reprezentant în Guvern, poate măcar conducerea CJ va avea o poziţie mai aspră în această problemă“, i s-a adresat consilierul liberal Romeo Vatră preşedintelui CJ, Maricel Popa.

Acesta a replicat că absenţa autostrăzii din proiectul de lege a bugetului de stat pe acest an se datorează faptului că începerea lucrărilor de construcţie nu este prevăzută pentru anul 2017. Guvernul Cioloş a lansat anul trecut licitaţia pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate aferente autostrăzii, întocmirea proiectului tehnic şi a documentaţiilor necesare, procedura aflându-se încă în derulare. Cum termenul contractual prevăzut este de doi ani, lucrările la tronsonul de câmpie au autostrăzii ar putea începe cel mai devreme în 2019.

„Aţi spus în două minute foarte multe minciuni. Când era Fenechiu ministru, autostrada s-a scumpit de la 4,6 miliarde euro la 9,7 miliarde euro. Nimeni n-ar fi putut finanţa aşa ceva. Autostrada nu putea fi trecută în buget acum. Ce să prindă în buget, dacă nu este cunoscută valoarea?“, a răspuns Popa.

 

 

ZIARUL DE IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow