11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Apel pentru consilierii locali din partea unui tânăr mușcat de câini

Un tânăr din Pașcani a fost atacat de o haită de câini comunitari, luni după-amiază, în zona ”vale” a municipiului, pe lângă Grupul Școlar ” Mihai Busuioc”.
El povestește că alerga grăbit să se întâlnească cu un prieten, iar câinii au sărit și l-au atacat. A încercat să se apere, însă unul dintre ei a reușit să îl muște de picior.

Bărbatul a mers la Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani, unde a primit îngrijirile necesare și i-a fost administrat vaccinul antitetanos, apoi a fost direcționat către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a primi și vacinul antirabic, deoarece la Pașcani nu există doze din acest vaccin de ani de zile.

Vaccinul antirabic costă în jur de 500 de lei și trebuie administrat între 48-72 de ore după mușcătură. Cu toate acestea foarte puțini din cei care ajung să fie mușcați de câini fac acest vaccin, din cauză prețului foarte mare și a distanței până la Iași.

Tânărul face un apel către Consilierii locali să găsească cât mai repede soluții pentru câinii comunitari din Pașcani, deoarece aceștia atacă fără niciun motiv, iar copiii pot fi victimele lor de multe ori, pentru că haitele circulă tocmai în preajma școlilor.

Menționăm că la Pașcani nu s-a rezolvat problema câinilor comunitari din cauza prețului mare cerut de firma de ecarisaj, iar câinii se plimbă liberi prin municipiu. Problema a rămas în aer, ca multe altele discutate și fără soluții în ședințele Consiliului Local, cu toate că această chestiune este una veche și importantă pentru că se referă în special, la siguranța copiilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow