27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

ApaVital solicita fostul sediul al PSA, pentru un centru operational zonal

Fostul sediul al Prest Serv Apa SA Pascani, societate in subordinea Consiliului Local aflata in procedura de faliment ar putea ajunge in administrarea operatorului regional de apa si canalizare. Cladirea, nefolosita de ani de zile, ar ruma sa fie transformata intr-un centru operational zonal „Siret”, cu birouri depozite si garaje pentru masini si utilaje si o arhiva. De aici ar urma sa fie coordonata activitatea in municipiul Pascani si comunele din imprejurimi, acolo unde ApaVital asigura serviciile de apa si canalizare.

Operatorul regional nu are de gand sa inchiriere sau sa cumpere cladirea ci sa o obtina de la Primaria Pascani asa cum au fost date spre folosinta si retelele de alimentare si mijloacele fixe, in baza contractului de delegare. In functie de valorea de inventar, municipalitatea ar urma sa incaseze o redeventa. De asemenea cladirea ar urma sa fie renovata, investitiile urmand sa fie facute din bugetul ApaVital. O cerere in acest sens a fost trimisa deja consilierilor locali in care se arata ca, in momentul de fata, activitatea operatorului se desfasoara in conditii improprii, in mai multe localii.

Mentionam ca in aceste zile se astepta rezultatul licitatiei si semnarea contractului de executie pentru extinderea si repararea retelelor de apa si canalizare din Pascani, investitie din fonduri europene, cca 93 milioane de lei fara TVA.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow