-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Apavital scumpeşte apa industrială. Cât va fi metrul cub

Furnizorul de apă al judeţului Iaşi anunţă o nouă majorare de tarif.

“Contextul economico-financiar al ultimilor ani a generat o tendinţă de majorare a costurilor şi, implicit, a preţurilor şi tarifelor practicate de majoritatea furnizorilor de produse şi servicii, motiv pentru care APAVITAL S.A. este pusă în situaţia de a ajusta, de la 1 martie 2022, preţul pentru apa industrială furnizată utilizatorilor din întreaga arie de operare”, anunţă operatorul.

Astfel, noul preţ al apei industriale va fi de 3,43 lei/mc (preţ fără TVA, 3,74 lei cu TVA), cu 0,21 lei/mc mai mult decât preţul practicat în momentul de faţă (3,22 lei/mc, fără TVA). Scumpirea a fost avizată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.), şi aprobat şi de A.G.A.

Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă – Canal Iaşi (ARSACIS), în data de 10 februarie. “Ajustarea preţului apei industriale s-a făcut prin aplicarea la preţul aprobat anterior a indicelui lunar al preţurilor de consum, de 106,49%, pentru perioada de referinţă martie 2020 – septembrie 2021”, anunţă Apavital.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow