More

  ApaVital: profitul de la apă sursa de investiţii, nu pentru prime şi salarii! De ce a crescut pretul

  Array

  Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare de pe strada Garii şi străzile învecinate din Paşcani vor fi finalizate în maxim o lună de zile. Investiţia este suportată din bugetul societăţii a susţinut comunicatorul ApaVital, Gheorghe Vlasie, în cadrul emisiunii, Pulsul Zilei” difuzată marţi seara de BIT TV.

  Totodată anul viitor ar urma să înceapă investiţiile efective pentru modernizarea şi extinderea reţelelor, din fonduri europene, estimate la cca 13 milioane de Euro.
  Reprezentanţii ApaVital au explicat şi motivele pentru care majoritatea primarilor din asociaţia judeţeană ARSACIS au aprobat majorarea tarifului pentru apă şi canalizare de la 6, 28 lei la 6, 72 lei. Este vorba despre nevoia de investiţii în infrastructura iar pentru asta au crescut sursele care alimentează bugetul de investiţii al societatii: cota de înlocuire şi dezvoltare şi cea de profit. Prima a crescut de la 0,22 lei la 0, 34 lei fără TVA iar profitul de la 0, 25 bani la 0, 31 bani fără TVA, pentru fiecare mc de de apă.
  Decizia a fost avizata mai apoi de consilierii locali. Votul însă a fost consultativ deoarece majorarea preţului a intrat deja în vigoare. de la 01 iulie 2017, prin voinţa majorităţii membrilor ARSACIS.
  La Paşcani consilierii din opoziţie nu au aprobat noile preţuri pe motiv că majorarea ar avea ca scop dublarea profitului şi crearea unor avantaje financiare pentru conducerea societăţii.
  În replică comunicatorul Apa Vital a explicat că profitul nu s-a dublat ci doar s-a majorat de la 0,25 la 0,31 lei fără TVA pentru fiecare mc de apă vândută şi canalizata iar această sursă nu poate fi cheltuită decât pentru investiţii. Banii ajung la Consiliul Judeţean apoi sunt direcţionaţi în bugetul operatorului pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor, nu şi pentru premieri sau salarii,  susţine Gheorghe Vlasie.
  ApaVital a achitat zilele trecute şi o parte din redevenţa la apă şi canalizare pentru anul în curs, conform contractului de delegare. Consilierii locali au cerut ca redevenţa anuală să fie majorata la aproape 1,8 milioane de lei pentru achitarea ratelor la imprumutul contractat de fostul operator dar hotărârea a fost atacată în instanţă.
  Menţionăm că din 4 iulie operatorul ieşean a demarat lucrările de înlocuire a reţelelor de apă de pe strada Gării.

  “Se vor înlocui 2 tronsoane de conducte de pe această stradă pe o lungime de 1200 metri cu conducta PEHD DE 110 mm, renunţându-se la conductă existenţă care este din azbociment şi care în ultimii ani a produs nenumărate pierderi.
  Aceasta investiţie, de 5.900.000 lei din fonduri proprii Apavital, cuprinde şi străzile Mihail Kogălniceanu şi Stamate, în total cca 6000 m, cu refacere branşamente şi montare de cămine de apometru pe scara la blocuri, prioritară fiind strada Gării unde urmează să se desfăşoare lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere prin proiectul Primăriei Paşcani” se arăta într-un comunicat de presă al societăţii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet