8.5 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

ApaVital nu impune nici o societate pentru scoaterea apometrelor pe casa scarii

Operatorul iesean de apa si canalizare dezminte informatiile aparute in presa locala conform carora ar impune anumite firme pentru executarea lucrarilor de scoatere a apometrelor pe casa scarii.

„În urma apariției în mass media a unor articole în care ApaVital este acuzată că impune efectuarea de către anumite firme a lucrărilor de pe rețelele interioare, facem următoarele precizări:
Conform contractului de delegare a serviciilor de apă şi de canalizare, operatorul APAVITAL a preluat în exploatare domeniul public constând în infrastructura aferentă acestor servicii, care pentru alimentarea cu apă se opreşte la limita de proprietate a consumatorilor şi anume contorul de branşament.
Drept urmare, reţelele din interiorul condominiilor sunt reţele private care nu sunt în operarea APAVITAL şi pe care operatorul nu are competențe de a emite avizări sau autorizări, asupra modului cum sunt sau de cine sunt construite.
Proprietarii din condominii sunt singurii care decid cu ce societăţi îşi asigură separarea pe orizontală în vederea încheierii de convenţii individuale.
În nicio declaraţie publică şi în niciunul din formularele APAVITAL nu există o asemenea condiţionare, astfel că persoanele care au făcut asemenea afirmaţii în presă ar trebui să le şi probeze, iar organele mass media care au publicat articolele pe această temă ar trebui să asigure pentru informarea corectă şi obţinerea punctului nostru de vedere.
Facem această precizare pentru eliminarea confuziilor generate de acest tip de abordare a formatorilor de opinie din municipiul Paşcani, care prin informaţii eronate şi prezentate tendenţios întreţin o stare conflictuală în detrimentul desfăşurării unor relaţii normale între operator şi utilizatori.”

Biroul de presă al APAVITAL S.A.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow