-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

ApaVital, de 10 ani în viața ta!

În urmă cu 10 ani, istoria operatorului de apă și de canalizare din Iași consemna începutul unui amplu proces de schimbări, fiind inițiate demersuri de reorganizare. Pe 24 aprilie 2008, Oficiul Registrului Comerțului a emis certificatul de înregistrare pe numele S.C. ApaVital S.A., consemnând astfel transformarea în societate comercială pe acțiuni a fostei Regii Autonome Județene de Apă Canal (R.A.J.A.C.) Iași.

Reorganizarea a presupus un nou model de organizare, mai eficient și adaptat provocărilor la care noua societate comercială trebuia să facă față, o nouă cultură organizațională și un nou brand corporatist. Noua formă de organizare a permis extinderea ariei de operare la nivel regional, atingerea unor obiective de eficiență economică, acces la fondurile europene și implementarea unor programe de responsabilitate socială. S-au produs modificări atât la nivelul componentei organiza­torice cât și la nivelul repoziționării companiei ca operator strategic de utilitate publică. S-a schim­bat filosofia companiei; a fost adoptată o noua misiune, noi obiective strategice și noi valori corporatiste.

După 10 ani, cifrele stau mărturie evoluției și performanțelor atinse de ApaVital:

– aria de operare a crescut de la 37 la 77 de unități teritoriale deservite;

– utilizatorii noștri au devenit mai numeroși: de la 336 mii în 2008, la 460 mii în prezent;

– volumul de apă facturat s-a cifrat la 245 milioane de metri cubi;

– investițiile din surse proprii au însemnat 201 contracte de lucrări, în valoare de 104 milioane lei;

-investițiile din surse externe, în mare parte fonduri nerambursabile, s-au concretizat în 38 de contracte de lucrări, în valoare de 170 milioane de euro;

– s-au realizat 1.315 km rețea de distribuție apă potabilă, 657 km rețea de canalizare și 286 km rețea aducțiune;

– 69 Stații Pompare Ape și Ape Uzate noi și reabilitate;

– 15 Rezervoare noi sau reabilitate;

– 5 Stații Tratare Apă Potabilă noi sau reabilitate;

– 4 Stații Epurare Apă Uzată noi sau reabilitate.

După 10 ani de funcționare în noua formă de organizare, ApaVital dă asigurări că va continua să se dezvolte și să investească în infrastructura de apă și de canalizare din aria sa de operare, oferind servicii de calitate tuturor clienților săi.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată, vă mulțumim că ați fost alături de noi!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow