0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

APAVITAL- BILANŢ NEGATIV LA PAŞCANI

Operatorul regional de apă şi canalizare înregistrează pierderi pentru al doilea an consecutiv din activitatea desfăşurată la Paşcani, peste 1,3 milioane de lei. Conform datelor contabile, anul trecut, Apa Vital a avut venituri de 10 381 249 lei lei, din activitatea desfăşurată în oraş şi cele cinci suburbii. Pentru aceeaşi perioadă au fost înregistrate cheltuieli de 11, 262 934 lei la care se adăugă sumele incluse în preţul apei şi colectate special pentru investiţii şi reparaţii, 442 471 lei.

Informaţiile au fost făcute publice la solicitarea BIT TV după ce o parte din consilierii păşcăneni au opinat în ultima şedinţă că societatea nu ar trebui să îşi propună să facă profit si sa fie inclus în preţul apei, chiar daca acesta este folosit exclusiv pentru investitii.


De asemenea,  consilierii din opoziţie au cerut operatorului ieşean o situaţie cu investiţiile realizate la Paşcani,  de când a preluat operarea serviciilor de apă şi canalizare. Cifrele arată că din 2014 şi până acum ApaVital a investit la Paşcani, din fonduri proprii, peste 1,5 milioane de lei la care se adăugă plata redevenţei încasata de Primăria Paşcani pentru rambursarea creditului de la BEI, de aproape 2,3 milioane de lei.
Menţionăm că în acest an, după finalIzarea licitaţiei şi încheierea contractelor de execuţie,  urmează să înceapă programul de investiţii din fonduri comunitare pentru modernizarea şi extinderea retelelor de apă şi canalizare din Paşcani. Vor fi investite cel puţin 13 milioane de Euro din fonduri comunitare iar suma ar putea fi suplimentata din banii rămaşi în urma licitaţiilor.

APAVITAL -Investitii 2014 -2017 Pascani by orizontul pascani on Scribd

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow