10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Apavital are negociator de criză cu 1.100 euro/lună, pentru problemele de la Pascani

Compania de Apă și-a angajat expert pentru conflictul cu locuitorii Pașcaniului. Asistentul universitar Gheorghe Vlasie, expert în comunicare, a fost angajat de compania de apă să negocieze cu autorităţile din zona Paşcaniului. Acolo şi-a extins Apavital reţeaua în 2015, dar a întâlnit o opoziţie puternică. „Nu risc peste 200 de milioane de euro din bani europeni pentru o problemă pe care aş putea-o avea la Paşcani”, motivează angajarea directorul Apavital, Ion Toma. În fişa postului lui Vlasie intră şi comunicarea mesajelor Apavital prin mass-media şi găsirea unor soluţii pentru îmbunătăţirea imaginii societăţii.

De frica unei eventuale crize provocate de Consiliul Local Paşcani, Apavital a angajat un negociator de crize. Concret, compania de apă a încheiat două contracte, unul în 2016, celălalt în 2017, cu întreprinderea individuală a asistentului universitar Gheorghe Vlasie de la Departamentul de Ştiinţele Comunicării şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Vlasie a mers inclusiv la emisiuni de televiziune şi a vorbit în numele Apavital în încercarea de a-i convinge pe păşcăneni că Apavital e soluţia cea bună pentru ei.

Conflict cu populaţia

Apavital a preluat, în 2015, prin delegare, serviciul de furnizare a apei şi de canalizare din Paşcani. În aceeaşi perioadă, Muncipiul Paşcani a devenit membru al ARSACIS, Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă-Canal Iaşi, care numără 105 membri. Ulterior preluării serviciului de apă-canal din Paşcani, Apavital a avut opoziţie din partea locuitorilor oraşului, după ce mulţi dintre ei au rămas fără apă. Au existat numeroase avarii pe o infrastructură veche şi păşcănenii s-au revoltat. „Problemele pe care le-am avut cu cetăţenii în Paşcani au fost rezolvate între timp”, explică directorul Apavital, Ion Toma.

Toma: „Chiar ne-a ajutat”

Dar pentru asta a fost nevoie de intervenţia unui negociator profesionist, angajat, în august 2016, de Apavital. Asistent universitar la Comunicare şi Relaţii Publice, Gheorghe Vlasie a reuşit să calmeze spiritele. „A fost necesară cunoaşterea realităţii pentru temperarea spiritelor. Neînţelegerile cu populaţia au fost rezolvate, oamenii au înţeles că investiţiile Apavital în zonă le sunt favorabile. Problema acum o reprezintă politicul, mai precis o anumită parte a opoziţiei primarului”, ne-a spus Gheorghe Vlasie. Întreprinderea individuală pe care o deţine a avut un contract de 7.500 de lei pe lună, în 2016. Contractul a prevăzut “diagnoza situaţiei, evaluarea riscurilor şi gestiunea crizelor, prin diminuarea animozităţii membrilor comunităţilor şi îmbunătăţirea percepţiei clienţilor”. `Chiar ne-a ajutat acest contract. Nu mai am probleme cu populaţia. Acum am probleme cu Consiliul Local”, a declarat Toma.

 

Continuare pe REPORTERIS.RO

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI