32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

ApaVital anunţă o investiţie de 13 milioane de euro la Paşcani

Cea mai mare parte din sumă este destinată investiţiilor în reţeaua de apă potabilă, foarte veche acum. Vezi lista străzilor care vor beneficia de reţea nouă.

ApaVital va investi aproape 13 milioane de euro în zona Paşcani, în următorii trei ani. Aproximativ două treimi din sumă, respectiv 7,34 milioane de lei, sunt destinaţi investiţiilor în reţeaua de apă potabilă, alte 5,58 milioane de euro urmând să fie utilizaţi pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare. Sunt prevzute lucrări de reabilitare a conductelor pe 26 de străzi din municipiu, în lungime de 14,2 km, ca şi extinderea reţeie de apă în Gâsteşti şi Topile, pe 33,2 km. Canalizarea va fi reabilitată pe 3,6 km de pe 7 străzi cu Paşcani şi extinsă pe o lungime de 4 km, pe 29 de străzi din Paşcani şi Sodomeni. În Gâşteşti, Boşteni şi Blăgeşti, va fi înfiinţată o reţea de canalizare şe 5,6 km. În total se vor efectua lucrări pe 114 străzi, pe o lungime a reţelelor de 60 km.
În lista de investiţii a ApaVital finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare se regăseşte înlocuirea conductelor de azbociment de pe aleile 1 Decembrie şi Sportului, străzile 1 Decembrie, 22 Decembrie, Ciprian Porumbescu, Cloşca, Crinilor, Garabet Ibrăileanu, Gavril Gheorghiu, Horia, Locotenent Ionescu, Moldovei, Vatra, Victoriei, Vlad Ţepeş şi Zimbrului, ca şi pe fundac Fântânele, pe o lungime de 9,5 km. Pe un număr de 7 străzi, respectiv Agachi, Albinei, Aurora, Eugen Stamate, Grădiniţei, Mihail Kogălniceanu şi Moldovei se vor efectua lucrări de reabilitare a conductelor de oţel, pe o lungime totală de 4,7 km. Reţeaua de alimentare cu apă va fi extinsă în Paşcani pe aleea Calea Iaşului, străzile Armoniei, Calea Sudului, Calea Iaşului, Călugăreni, Cosminului, Dragoş Vodă, Grigore Ureche, Henri Coandă, Luceafărului, Moldova, Muşatini, Plăieşului, Renaşterii şi Rozelor, ca şi pe şoseaua Naţională.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow