21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani.

CP: Prin semnarea în prima parte a lunii aprilie 2021 a Actului adițional nr. 41 încheiat între ApaVital și ARSACIS s-au finalizat procedurile administrative și juridice de modificare a Contractului de Delegare, demarate de ApaVital în cursul lunii septembrie 2020, odată cu comunicarea de către instanță a motivării la Decizia nr. 626 din 30 iulie 2020 a Curții de Apel Iași.
Prin finalizarea acestor proceduri îndelungate și complexe, ApaVital poate plăti UAT Pașcani redevența la valoarea stabilită de instanța de judecată, respectiv minim serviciul datoriei publice aferente Contractului de împrumut nr. 21491-ISPA, încheiat între UAT Pașcani și Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru asigurarea sumelor necesare cofinanțării pentru proiectul ISPA implementat de UAT Pașcani începând cu anul 1998.
În conformitate cu prevederile Deciziei judecătorești, în Actul adițional nr. 41 se prevede plata redevenței după această formulă, începând cu data de 1 august 2020 și până la finalizarea contractului de credit al UAT Pașcani, respectiv sfârșitul anului 2026, după care municipiului Pașcani i se vor aplica aceleași prevederi legale și contractuale valabile pentru celelalte UAT membre ARSACIS care au delegat serviciul public de apă și de canalizare către ApaVital.
În acest moment, procedurile juridico-administrative sunt parcurse integral, astfel încât ApaVital este în măsură să facă plata redevenței, în concordanță cu Decizia judecătorească nr. 626 din iulie 2020 a Curții de Apel Iași și cu prevederile Actului adițional nr. 41 încheiat între ApaVital și ARSACIS, după emiterea de către UAT Pașcani a facturilor corespunzătoare pentru perioada scursă începând cu data de 1 august 2020 și până la sfârșitul trimestrului întâi din anul 2021, plățile ulterioare urmând a se face trimestrial.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow