More

  Apartamente distruse din cauza unui locatar nepăsător. Vecinii îl caută cu Poliţia, butoaie în apartamente pentru colectarea apei de ploaie

  Array

  Situaţie nemaiîntâlnită într-un bloc din Paşcani. Din cauza nepăsării unui locatar, mai multe apartamente sunt distruse de ploaie. Problema a ajuns şi în atenţia Poliţiei şi Primăriei Paşcani pentru că cei responsabili au plecat în străinătate şi nu sunt de găsit.
  Elena Iuga a venit astăzi la audienţe să ceară ajutor. Locuieşte la etajul doi într-un bloc din cartierul “Bastilia” din Paşcani. Deşi este la mijlocul clădirii apa de ploaie pătrunde prin cele două apartamente de la etajele superioare şi îi inundă casă. De ani de zile stă cu saci de plastic pe jos şi găleţi pentru colectarea apei iar pereţii au început să fie afectaţi de umezeală.

  În aceeaşi situaţie se află şi vecinii de la etajul trei. Ei au fost nevoiţi să scoată parchetul din dormitor pentru că a fost distrus. Reclamanta crede că au făcut şi găuri în planşeu pentru ca apa să se scurgă un etaj mai jos adică în dormitor la ea.

  S9730060Apartamentul părăsit de la etajul patru arată ca după un bombardament. Plafonul şi pereţii sunt găuriţi de apă şi plini de mucegai. În casă, peste tot, sunt împânzite butoaie în care se colectează apa de ploaie. Sunt golite de vecini când apa dă pe afară.
  Locatarii cred că pereţii sunt în pericol să se prăbuşească iar urmele dezastrului se pot vedea şi din exterior. Apartamentul aparţine unei femei plecată în Italia după ce i-a murit soţul. A lăsat cheia de la apartament unei vecine şi de atunci nu mai este de găsit. În urmă au rămas numai probleme şi datorii care nu are cine să le rezolve.
  Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei. Administratorul Asociaţiei de locatari a cerut ajutorul oamenilor legii pentru a găsi proprietarul apartamentului sau măcar rudele sale ca să facă reparaţiile necesare. În lipsa lor, nimeni nu poate interveni şi există riscul ca tot mai multe locuințe din bloc să fie distruse.
  Şi Primăria vrea să se implice în acest caz. Edilul Municipiului a spus că îi va acordă un ajutor financiar femeii care a făcut reclamaţia, pentru reparaţii şi că va cere funcţionarilor care se ocupă de îndrumarea Asociaţiilor de proprietari să urmărească acest caz.
  Pentru că astfel de cazuri sunt din ce în ce mai numeroase există deja o iniţiativa legislativă pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Proiectul „Legii bunului locatar “prevede amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care îşi inundă vecinii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Parlamentul României, încotro?!

  A fost o vreme în care Parlamentul României constituia locul celor mai ample, serioase, responsabile și consistente dezbateri. De altfel, un spațiu de firesc,...

  Pintilie verifica pubelele din suburbii. Primaria incaseaza taxa de salubritate, dar nu vrea sa mai ridice gunoiul amestecat

  Amenintari la adresa locuitorilor din suburbiile municipiului Pascani. Primarul Marius Pintilie a anuntat in cadrul unei conferinta de presa, ca de saptamana viitoare vor...

  De pe 15 martie ar urma sa se deschidă al doilea flux de vaccinare la Pașcani. Primăria angajează personal

  Vesti bune pentru pascaneni, dar si cetatenii din comunele apropiate. De pe 15 martie a.c., ar urma sa fie deschis un al doilea flux...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI